De săptămâna trecută şi până azi, 625 de antreprenori şi consultanţi fiscali, dar şi simpli cetăţeni au semnat petiţia online împotriva proiectului de ordonanţă de urgenţă prin care Guvernul Dăncilă vrea să modifice prevederi esenţiale ale programului guvernamental Start Up Nation 2018.

Cum vrea să strice Guvernul Dăncilă un program care, de bine, de rău, mergea

Petiţia online a fost iniţiată de un grup de consultanţi în domeniul fondurilor europene, în frunte cu doamnele Andrrea Szabo şi Alina Anton.

Citiţi aici pe larg despre modificările care vor impieta negativ asupra programului Start Up Nation

„Adoptarea în această formă a proiectului de OUG va avea efecte devastatoare asupra Programului Start-up Nation 2018. Documentul este supus consultării publice, însă este incomplet, neînsoțit de documente suport, fapt ce nu permite factorilor implicați să formuleze puncte de vedere complete și corecte.

Consecințele modificărilor propuse de către Ministerul Mediului de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat vor îndepărta Programul de obiectivele inițiale și vor încuraja înființarea de firme în detrimentul creării și dezvoltării unor afaceri sustenabile în domeniile de activitate în care România este competitivă”, arată iniţiatorii petiţiei.

Dacă modificările avute în vedere de Guvern vor fi adoptate, atunci industriile de vârf, capabile să creeze plusvaloare, vor fi defavorizate în favoarea, spre exemplu, a firmelor de pompe funebre sau a şaormeriilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here