Ideea ca elevii să îşi continue procesul de învăţare prin intermediul lecţiilor susţinute în mediul virtual pare să fie una bună, ţinând cont de condiţiile actuale, însă, după cum era de aşteptat, nu toţi elevii au acasă telefoane inteligente, calculatoare sau tablete.

În plus, nici conexiunea la internet nu e disponibilă în toate localităţile judeţului, lucruri de care sunt conştienţi şi conducătorii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ).

„La lecțiile (digitale – n.r.) propuse însă, aproximativ 6.000 de elevi din județul Argeș nu participă întrucât: fie nu au nicio posibilitate de a fi conectați cu școala, deoarece nu dispun de mijloace de comunicare la distanţă sau rețea de internet, fie provin din familii numeroase care dispun de un singur device (adică, pe româneşte, de calculator sau alt tip de dispozitiv capabil să se conecteze la internet – n.r.) și atunci nu toți copiii au acces, în același timp, la activități.

Mulți elevi care învață în unitățile de învățământ, cu preponderență cei din mediul rural, provin dintr-un mediu socio-economic defavorizat: părinți fără loc de muncă, număr mare de copii în familie, părinți plecați la muncă în străinătate, familii din minoritatea romă, zone izolate, părinți care nu au studii și care nu sunt capabili să motiveze copilul pentru a învăța etc.

Consecințele legate de neparticiparea la lecțiile online duc la mărirea decalajului față de elevii care beneficiază de resurse și de continuitatea pedagogică, în această perioadă, iar elevii din anii terminali sunt afectați în pregătirea examenelor finale”, a informat biroul de presă al IŞJ Argeş.

Apel la donaţii

Soluţia avută în vedere de IŞJ este o campanie, denumită „Fă un copil fericit! Adu-i şcoala mai aproape!”. În fapt, e vorba despre un apel la cetăţeni pentru a dona calculatoare, tablete, routere etc, copiilor ai căror părinţi nu au bani pentru a le asigura celor mici aşa ceva.

Articol în curs de actualizare

sursa foto: Fundaţia Emag

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here