Numărul testelor pentru depistarea infecţiilor cu coronavirus, efectuate în județ (de tip Real Time PCR, cu acurateţe mare), prin DSP Argeș și unitățile sanitare din judeţ, a ajuns la 2848, a transmis azi Prefectura judeţului.

„Aproape 1.000 de teste au fost realizate de către DSP Argeș. Dintre unitățile sanitare, cele mai multe teste s-au realizat pentru personalul medical și pacienții din Spitalul Județean de Urgență Pitești (602).

Spitalul Orășenesc Mioveni, cu ajutorul laboratorului propriu de testare, a realizat 404 de teste Real Time PCR.

Au mai fost efectuate teste la Spitalul Municipal Câmpulung (364), Spitalul de Pneumoftiziologie Valea Iașului (119) și Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung (58). Acestea au fost procesate la Institutul de Boli Infecțioase “Matei Balș”.

În județ, capacitatea de testare este în creștere, săptămâna trecută sosind aparatul pentru detecția COVID-19 de la Spitalul Județean de Urgență Pitești. În cel mai scurt timp, laboratorul de testare RT-PCR al unității sanitare va fi funcțional. Acesta are capacitatea de a procesa 100 de teste pe zi”, a mai informat Prefectura Argeş.

De notat că, în afara testărilor efectuate în unităţile medicale de stat din judeţ, au mai fost efectuate şi alte testări, în unităţi medicale private.

O evidenţă clară a acestora din urmă, însă, nu există, aşa că nu ne vom hazarda să avansăm vreo cifră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here