Tu știi în ce condiții poți pescui legal în această perioadă? Răspunsul că nu știai nu te ajută prea tare. Au aflat asta trei argeșeni care se foloseau de plase monofilament pentru a scoate pește din lacul de acumulare Vidraru.

Ieri, 26.04.2020, o patrulă de jandarmerie care se afla în misiune pe raza localității Arefu, au observat în zona Barajului Vidraru un autoturism staționat și având informații că în acel loc se bagă plase de pescuit au așteptat să vadă dacă în zonă apar persoane care intenționează să pescuiască. În scurt timp și-a făcut apariția o ambarcațiune cu doi bărbați și o femeie, iar unul dintre bărbați băga o plasă de pescuit în apă.

 După ce barca a ajuns la mal și după ce persoanele au fost legitimate, jandarmii au reușit să recupereze din apă 2 plase monofilament cu lungimea de 45 metri și lățimea de 3 metri fiecare, iar pe numele celor trei au fost întocmite actele de sesizare a organelor de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”pescuitul cu alte unelte sau scule neautorizate.” în conformitate cu art. 64, lit. L din O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, faptă care se pedepsește cu amendă și interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an și 3 ani. T

Totodată plasele monofilament și ambarcațiunea au fost ridicate în vederea confiscării, iar documentele întocmite au fost predate organelor de poliție în vederea continuării cercetărilor.

Având în vedere că cele 3 persoane au încălcat și prevederile ordonanțelor militare, jandarmii au aplicat și câte o sancțiune de 10.000 lei fiecăruia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here