Sute de poliţişti argeşeni, din Capitală şi din alte 33 de judeţe ale ţării au efectuat azi nu mai puţin de 221 de percheziţii domiciliare şi la sediile mai multor instituţii, în cadrul unui dosar instrumentat de Justiţia din Constanţa.

Percheziţiile, de o amploare fără precedent, vizează o reţea de falsificatori de diplome de tot felul, de la cele de licenţă, universitare, până la diplome care atestă calificarea în diverse meserii.

În dosarul penal respectiv, aflat pe rolul Curţii de Apel Constanţa, „se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, înșelăciune și fals material în înscrisuri oficiale.

Din cercetări a reieșit că mai multe persoane s-ar fi organizat într-o grupare, care ar fi falsificat, prin contrafacere, diplome de studii și certificate de calificare profesională, pe care le-ar fi comercializat”,a informat azi Poliţia.

O diplomă falsă de agent de pază costa 500 de lei

Preţurile la care se comercializau diplomele false variau între 500 de lei (un certificat de calificare în meseria de tubulator naval sau agent de pază) şi 8.000 de lei, pentru o diplomă de licenţă universitară.

„În urma perchezițiilor, au fost descoperite 346 de înscrisuri, reprezentând diplome de studii, certificate de absolvire, certificate de calificare profesională, suplimente, foi matricole, traduceri legalizate, licențe de pescuit, autorizații de pescuit calcan și atestate, susceptibile a fi contrafăcute, precum și un revolver și 59 de cartușe cu bile metalice, deținut ilegal”, a mai informat Poliţia.

sursa foto: Poliţia Română

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here