„În cursul acestei zile, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au efectuat patru percheziții, toate în municipiul Piteşti, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de delapidare”.

Informaţia ne-a fost furnizată de biroul de presă al Poliţiei Argeş.

„În cadrul activităţilor efectuate pentru prevenirea şi limitarea efectelor pandemiei determinate de infecţia cu virusul COVID-19 (coronavirus – n.r.), polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş au efectuat, astăzi, patru percheziţii în municipiul Piteşti, la o unitate spitalicească (la Spitalul Judeţean din Piteşti – n.r.) şi la domiciliile a două persoane fizice (ambele, angajate ale spitalului – n.r.).

Din cercetări a reieșit faptul că, o persoană, în calitate de angajat al unei unităţi spitaliceşti, ar fi sustras din gestiune echipamente specifice de protecţie, pe care le-ar fi remis către diverse persoane fizice.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe materiale specifice de protecţie (măşti, mănuşi, soluţii dezinfectante) de la domiciliile celor două persoane. Trei persoane au fost conduse la sediul poliţiei, pentru audieri.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Brigăzii de Operațiuni Speciale Piteşti”, mai informează Poliţia Argeş.

Există bănuieli că un angajat (o femeie, angajată ca magazioneră sau getionară), al Spitalului Judeţean din Piteşti ar fi vândut la suprapreţ echipamentele de protecţie furate de la unitatea spitalicească.

Femeia în cauză (o cheamă Ileana U., e din Pitești) este audiată în această seară, la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti şi e posibil să fie reţinută pentru 24 de ore, dacă procurorii vor considera suficiente probele obţinute de Poliţie, în urma percheziţii lor.

sursa foto: Poliţia Română

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here