Azi, mai mulţi ofiţeri ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei judeţului Argeş au efectuat percheziţii la sediul OMV Petrom din Piteşti, unde şef e Cristinel Dăncilă, soţul fostului prim-ministru Viorica Dăncilă.

Percheziţia a fost dispusă, am aflat noi, de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria din oraşul Topoloveni, care anchetează un caz de matrapazlâcuri cu un teren care a fost închiriat companiei petroliere austriece.

Sunt vizaţi în anchetă câţiva funcţionari ai Primăriei din Topoloveni.

Deşi s-a vehiculat în presă că există o responsabilitate a şefului OMV Petrom Piteşti, Cristinel Dăncilă (acesta e acuzat că nu ar fi pus la dispoziţia Poliţiei documentele solicitate), fostul premier a negat, într-o intervenţie telefonică la un post TV apropiat de PSD (Antena 3) că soţul ei nu are niciun amestec.

„Suntem o familie integră, care nu a avut legătură niciodată cu corupţia”, a spus dna Dăncilă.

Cu soţul dumneaei nu am putut lua legătura, deocamdată, dar vă vom prezenta poziţia dânsului de îndată ce vom putea discuta.

Nici biroul de presă al Poliţiei Argeş nu a lămurit prea mult lucrurile.

„În cursul zilei de 14 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, au desfăşurat o activitate de percheziţie la sediul regional al unei societăţi comerciale (OMV Petrom – n.r.), situat în municipiul Piteşti.

Activitatea s-a desfăşurat în scopul administrării de probatoriu, într-un dosar penal în care se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în înscrisuri, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, iar în urma activității de percheziție, au fost ridicate mai multe documente.

La acest moment, cercetările vizează modul în care o persoană fizică ar fi dobândit o suprafață de teren, pentru care ulterior a avut o relație contractuală cu societatea comercială în cauză, ce activează în domeniul petrolier”, a informat Poliţia Argeş.

Oficial, deocamdată, Cristinel Dăncilă nu e acuzat de nimic. Însă, dumnealui este cel care ar fi trebuit să pună la dispoziţia Poliţiei documentele cerute de aceasta şi nu a făcut-o.

Vom reveni pe tema percheziţiilor Poliţiei de la sediul OMV-Petrom Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here