În cursul dimineţii de azi, „polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș, au efectuat 4 percheziții domiciliare în municipiul Pitești și comuna Mărăcineni, la locuințele unor persoane bănuite de fraudă informatică, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals informatic”.

Informaţia ne-a fost furnizată de biroul de presă al Poliţiei Argeş.

„Din cercetări s-a stabilit că, în cursul anului 2017, trei bărbați, cu vârstele cuprinse între 28 și 34 de ani, ar fi obținut câștiguri ilicite, prin introducerea de date informatice, necorespunzătoare adevărului, pe site-urile unor instituții financiare nebancare.

Din activitatea infracțională, cei în cauză ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 35.000 de lei.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor, au fost ridicate 6 sisteme de calcul, 13 unități de stocare de date, mai multe telefoane mobile, suma de 500 de euro și înscrisuri cu valoare probatorie.

Două persoane au fost conduse la sediul B.C.C.O. Pitești, pentru audieri, urmând ca, după administrarea probatoriului, să fie luate măsurile legale care se impun.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române”, se mai arată în informarea de presă citată.

sursa foto: arhivă IGPR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here