Percheziţii la o presupusă reţea de cyber-infractori din Argeş

Date:

Share post:

Azi, „procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Ploieşti, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, au efectuat un număr de 12 percheziții domiciliare pe raza județului Argeș, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, format din 17 suspecţi, specializat în săvârşirea infracţiunilor de fals informatic şi fraudă informatică”.

Ştirea ne-a parvenit prin intermediul unui comunicat de presă al DIICOT.

„În fapt, s-a reținut faptul că, în perioada 2016-2019, membrii grupului au postat pe site-uri web specializate anunțuri privind recrutarea de forță de muncă, solicitând persoanelor interesate date personale și copii ale actelor de identitate.

Ulterior, utilizând datele de identitate astfel obținute, precum și acte falsificate privind calitatea de angajat, suspecţii au formulat cereri în numele persoanelor privind acordarea de credite on-line, de la instituții financiar nebancare de pe teritoriul țării.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, până în prezent, membrii rețelei infracționale au formulat un număr de 36 solicitări de creditare utilizând datele de identificare personale ori aparținând altor persoane, fotocopiile actelor de identitate ale acestora, precum și adeverințe de salariat şi extrase de cont falsificate, date și documente pe care le-au introdus în aplicațiile (sistemele informatice) ale instituţiilor financiare nebancare.

În urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate, în vederea cercetărilor, nouă sisteme informatice, 35 de telefoane mobile, nouă carduri de memorie, 14 carduri bancare, 22 de cartele telefonice, 2.150 de euro și diferite înscrisuri.

La sediul DIICOT-S.T. Ploieşti vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 14 persoane. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Piteşti”, se mai spune în comunicatul de presă al DIICOT.

Imaginea este de arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular