Poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale Argeş, însoţiţi de luptători din trupele speciale ale Poliţiei, au operat miercuri după-amiază cinci percheziţii domiciliare la locuinţele unor indivizi din judeţul Dâmboviţa, bănuiţi de a fi furat mai multe catalizatoare auto.

Acţiunea a avut loc în comuna Petreşti şi a vizat trei tineri, cu vârste cuprinse între 19 şi 22 de ani, care ar fi furat catalizatoarele montate pe trei maşini transportate pe o autoplatformă, implicată într-un accident pe autostrada Bucureşti-Piteşti.

Faptele s-au petrecut în luna noiembrie anul trecut.

Cu ocazia descinderilor, o parte din catalizatoarele auto furate au fost găsite la domiciliul unuia dintre suspecţi.

Respectivul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca un judecător de la instanţa din Topoloveni să decidă dacă se impune sau nu arestarea acestuia.

Aseară, magistratul s-a pronunţat şi a considerat că faptele respective nu prezintă cine ştie ce pericol social care să impună arestarea, decizând instituirea controlului judiciar pentru 60 de zile pentru suspect.

Despre furturile de catalizatoare auto, care par să fi devenit o îndeletnicire predilectă a unor hoţi, am mai scris nu cu multă vreme în urmă.

Astfel de furturi au fost semnalate şi la Piteşti, în mai multe cartiere. Hoţii ridicau cu cricuri maşini parcate peste noapte, după care tăiau, pur şi simplu, tobele catalitice cu flexul.

Catalizatoarele auto sunt căutate de hoţi pentru valorificarea metalelor rare şi foarte scumpe din compoziţia lor: platină, rodiu şi paladiu.

sursa foto: Poliţia Română

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here