Percheziţii în Argeş şi alte trei judeţe. Vizată de descinderi, „monarhia” romilor de la Costeşti

Date:

Share post:

În această dimineaţă, agenţi şi ofiţeri ai Poliţiei Economice (Serviciului de Investigare a Criminalității Economice) Argeş au efectuat nu mai puţin de 38 de percheziţii, în judeţul Argeş şi în Gorj, Vâlcea şi Olt, într-un dosar complex de fraudare a statului.

Percheziţiile au avut loc la „locuințele unor persoane și sediile unor societăți comerciale, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals”, a informat Poliţia Argeş, în această dimineaţă.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, administratorii ai trei societăți comerciale din județul Argeș, profitând de prevederile legislative în contextul pandemiei (O.U.G. 92/2020), ar fi recrutat 68 de persoane, pe numele cărora ar fi încheiat contracte individuale de muncă în mod fictiv, fără ca acestea să desfășoare activități. Scopul a fost de a obține subvenții, pe care le-ar fi folosit în interes propriu.

Prejudiciul estimat este de 400.000 de lei. 4 persoane cercetate și alți 68 de martori vor fi conduși la sediul poliției, pentru audieri”, a mai informat biroul de presă al Poliţiei.

Din informaţiile noastre, la noi în judeţ percheziţiile s-au concentrat în oraşul Costeşti, acolo unde-şi are sediul o aşa-zisă casă regală a romilor şi locuiesc majoritatea membrilor „monarhiei”.

Ar fi fost percheziţionat inclusiv „Palatul Regal” unde domneşte „regele” Dan Stănescu, dar şi locuinţele altor membri ai familiei „regale”.

La percheziţiile, de o amploare fără precedent în ultimul timp, au mai participat şi forţe de ordine din judeţele Olt, Dâmbovița, Brașov, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinți și Teleorman,

Imaginea este de arhivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular