Echipe comune de anchetă, compuse din poliţişti specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Judeţene Cluj, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, împreună cu investigatori fiscali germani din cadrul Autorităţii Fiscale din Nürnberg Sud – Oficiul de Investigare a Fraudelor Fiscale, fac, azi, mai multe percheziţii la domiciliile a 56 de persoane bănuite de evaziune fiscală.

Ştirea a fost oferită de Poliţia Română, printr-un comunicat de presă.

Aceste percheziţii au loc în Capitală şi în alte 12 judeţe ale României, printre care şi judeţul Argeş, şi au fost dispuse de judecători ai Tribunalului din Cluj-Napoca.

„Persoanele din prezenta cauză sunt cercetate pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de evaziune fiscală comise pe teritoriul statului german, printr-un mecanism de fraudare a plății TVA în cadrul căruia au fost utilizate societăți comerciale de tip ”firmă fantomă” din România, Ungaria, Slovacia, Cehia, Polonia și Austria.

Practic, se achiziționau scriptic (fictiv – n.r.) autovehicule prin intermediul acestor societăți, evitându-se astfel plata TVA către statul german, însă faptic beneficiarii reali ai achizițiilor erau persoane fizice din România”, arată Poliţia judeţului Cluj, într-un comunicat de presă.

Prejudiciul cauzat statului german ca urmare a săvârșirii acestor fapte este de aproximativ 21,3 milioane de euro, în cauză urmând a fi dispuse măsuri asiguratorii pentru recuperarea prejudiciului, se arată în documentul emis de poliţiştii din Cluj-Napoca.

sursa foto: arhivă Poliţia Română

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here