În cursul zilei de azi, poliţişti de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Mureş şi de la Direcţia Generală Anticorupţie au efectuat mai multe percheziţii, într-un dosar de evaziune fiscală, în judeţul Argeş, în Capitală, şi în alte 12 judeţe din ţară.

Ar fi vorba, anună IGPR, de judeţele Braşov, Covasna, Alba, Bistriţa-Năsăud, Buzău, Cluj, Harghita, Ilfov, Olt, Timiş şi Tulcea.

Printre cei vizaţi de percheziţii şi bănuit că ar fi comis evaziune fiscală s-ar număra şi un anume Octavian Goga, fost deputat PSD de Covasna, care nu a mai fost reales în decembrie.

Din 2016 și până acum, bănuitul, având calitatea de administrator a şase firme private, ar fi desfășurat relații comerciale, fără evidențierea acestora în contabilitate.

De asemenea, pentru obținerea unor beneficii fiscale (probabil, deduceri ilegale de TVA) ar fi înregistrat facturi fiscale fără conținut real. Cu sprijinul unui funcționar de la o bancă comercială, ar fi obținut credite bancare în mod fraudulos.

15 inşi au fost duşi la audieri în urma percheziţiilor de azi.

Octavian Goga (foto) a fost ales deputat în 2016, în judeţul Covasna, fiind cap de listă la PMP. Un an mai târziu a trecut la PSD, după care a trecut la partidul Pro România al lui Victor Ponta.

Pe lista Pro România, Goga a încercat să mai obţină un mandat de deputat, dar a eşuat.

Omul e de meserie pădurar, fiind absolvent de liceu silvic. La vreo 11-12 ani de la terminarea liceului s-a înscris la o facultate particulară de management, la „Spiru Haret”, ca orice politician-pădurar care se respectă.

sursa foto: Camera Deputaţilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here