Sicriul cu trupul neînsufleţit al celui ce a fost fotbalistul de geniu Ilie Balaci a fost depus azi, pe gazonul stadionului „Ion Oblemenco” din Craiova.

Mii de iubitori ai fotbalului din toată ţara s-au perindat pe la căpătâiul defunctului, pentru a-şi lua rămas bun.

Au fost prezenţi mulţi foşti fotbalişti care au fost colegi cu Balaci la Universitatea Craiova, la Dinamo sau la echipa naţională, dar şi componenţii celor două echipe ale Craiovei, CSU şi FC Universitatea.

„Ilie Balaci a fost un adevărat ambasador al Craiovei, iar Primăria Craiova îi va cinsti memoria, astfel încât marele jucător să rămână pentru totdeauna aproape de sufletele noastre. Executivul Primăriei va propune Consiliului Local, în perioada imediat următoare, instituirea unei gale anuale pentru premierea celor mai buni juniori de fotbal, aşa cum şi-a dorit, de altfel, şi marele jucător.

Prima ediţie a acestei gale va fi la sfârşitul acestui an şi îi va purta numele.

De asemenea, la o viitoare şedinţă a Consiliului Local, vom propune ca o stradă importantă din municipiul Craiova să primească numele Ilie Balaci”, a anunţat municipalitatea, printr-un comunicat de presă.

Ilie Balaci va fi înmormântat azi, la cimitirul Sineasca din Craiova, alături de tatăl său şi va beneficia de onoruri militare.

Fostul mare fotbalist a murit alaltăieri, urmare a unui infarct miocardic acut şi a unei insuficienţe cardio-respiratorii.

Circumstanţele morţii sale fac obiectul unui dosar de cercetare, existând suspiciunea că primul ajutor de care a beneficiat nu ar fi fost conform cu protocoalele de intervenţie existente.

sursa foto: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here