În cadrul intervenţiei sale televizate şi radiodifuzate din această dimineaţă, prim-ministrul Ludovic Orban a anunţat, printre altele, şi faptul că Guvernul pe care îl conduce a pregătit deja o ordonanţă de urgenţă care prevede înăsprirea considerabilă a pedepselor pentru cei ce îngreunează sau zădărnicesc acţiunile autorităţilor, de prevenire a răspândirii pandemiei de coronavirus.

Înăsprirea pedepselor vine după ce mai mulţi concetăţeni au sfidat regulile de carantină, de autoizolare, au fugit efectiv din centre de carantină sau din spitale, au ascuns faptul că vin din zone „roşii” şi altele asemenea.

„Am decis majorarea pedepselor pentru falsul în declarații privitor la epidemia de coronavirus…

Dacă comit un fals și nu spun din ce țară au venit vor suferi consecințele legii. Comit o infracțiune pedepsită cu închisoarea…

Cui nu respectă carantina și măsurile dispuse de autorități i se va întocmi dosar penal…Am cerut dlui ministru Marcel Vela (Interne – n.r.) să solicite efectivelor de Poliţie şi Jandarmerie să acţioneze cu mai multă fermitate în astfel de cazuri.

E introdusă (în viitoarea ordonanţă de urgenţă – n.r.) o nouă infracțiune: omisiunea de a furniza date. Dacă într-o anchetă epidemiioloigică cineva nu dă informații complete despre persoanele cu care a intrat în contact, e o omisiune în informarea autorităților, ceea ce va duce automat la dosar penal”, a precizat premierul Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here