Am scris şi noi, ieri, desre faptul că un nume mare al presei româneşti, dl Ion Cristoiu, tocmai a fost dat afară de la revista „Historia”, fondată chiar de dumnealui, în anul 2001.

Jurnalistul şi-a câştigat, după 1989, după ce a părăsit „Scânteia Tineretului”, rebotezată „Tineretul Liber” (unde fusese redactor-şef adjunct), faima de făcător de gazete.

„Evenimentul Zilei”, „Zig-zag” şi „Expres magazin” sunt câteva exemple de publicaţii create de Ion Cristoiu, care au avut, la vremea lor, mare succes.

Ce nu ştiam ieri, dar am aflat azi, este că vestea că i s-a reziliat contractul a primit-o de la un gazetar din Piteşti. E vorba despre dl Ion Ioniţă, senior editor al ziarului „Adevărul” şi redactor-şef al revistei „Historia”, aparţinând aceluiaşi trust.

Dl Ioniţă e nimeni altul decât fiul regretatului scriitor Marin Ioniţă.

Ion Ioniţă este cel care l-a sunat pe Ion Cristoiu,şeful său, ca să-i transmită că „s-a decis” renunţarea la contract, „din motive economice”.

E o premieră în presa românească, observa dl Cristoiu, ca un subaltern să-şi dea afară şeful. De altfel, chiar de ieri, postul de director al revistei respective, ocupat până atunci de Cristoiu, a şi dispărut din organigramă, iar numele lui Ion Cristoiu nu mai figurează în caseta redacţională.

Oricare ar fi explicaţia rezilierii unilaterale a contractului lui Ion Cristoiu la conducerea revistei „Historia”, cert e că, după câte se pare, cariera gazetărească a acestuia s-a cam încheiat.

sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here