După ce, azi-noapte, pe Transfăgărăşan au căzut primii fulgi de zăpadă, în cursul acestei zile drumarii lucrează la deszăpezirea şoselei, pe ambii versanţi ai munţilor.

Dacă pe versantul nordic, pe raza judeţului Sibiu, stratul de zăpadă a atins 10 cm, pe versantul sudic, pe teritoriul judeţului Argeş, a căzut ceva mai puţină zăpadă. Stratul depus pe şosea nu a depăşit 7 cm.

În cursul acestei zile, atât drumarii din Sibiu, cât şi cei din judeţul nostru au acţionat cu utilaje cu lamă, pentru curăţirea drumului de zăpadă.

Deocamdată, oficialii companiei de profil (CNAIR) nu iau în calcul închiderea drumului Transfăgărăşan, chiar dacă va ninge, foarte probabil, şi în zilele ce urmează. Doar pe Transalpina au fost instituite restricţii.

„Se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi cu clorură de calciu. Acest material antiderapant are un efect rapid de degivrare a suprafetei asfaltice şi a fost împrăştiat chiar şi manual, pentru a permite utilajelor să acţioneze.

În perioada în care se intervine pe Transalpina se restricţionează accesul, urmând ca după finalizarea intervenţiei, circulaţia să fie reluată. Pe Transfăgărăşan nu sunt restricţii.

Pe ambele drumuri se circulă în condiţii de iarnă…rugăm participanţii la trafic să fie echipaţi corespunzător”, se arată într-un comunicat de presă al Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere CNAIR.

sursa foto: captură video Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here