Penultima etapă a sezonului regulat din Liga I la fotbal a programat în această seară o nouă rundă a Eternului Derby al fotbalului românesc, Dinamo-FCSB (asta dacă asimilăm echipa FCSB cu Steaua de odinioară).

În faţa a aproape 27.000 de spectatori, pe Arena Naţională, meciul acesta a mai demonstrat o dată faptul că pe teren nu joacă bugetele echipelor, ci jucătorii acestora.

Şi a mai demonstrat acest meci ceva: şi anume că entuziasmul, ambiţia, spiritul de sacrificiu se pot impune în faţa unor adversari, teoretic cel puţin, mai valoroşi.

E un lucru de care pot ţine cont şi cele două echipe argeşene angrenate în lupta pentru promovare, FC Argeş şi CS Mioveni: cu ambiţie şi cu dăruire, se poate.

Echipa oropsită şi săracă (greu de crezut, dar aşa e Dinamo, de câţiva ani încoace) a bătut-o clar, mai clar decât o arată scorul, de numai 2-1, pe cea mai bogată, mai galonată şi cu jucători mai bine cotaţi şi mult mai bine plătiţi, FCSB.

Dinamoviştii, evident inferiori valoric, au părut mai bine aşezaţi pe teren şi mai bine organizaţi. Din acest punct de vedere, cehul Dusan Uhrin Jr l-a „bătut” pe omologul său de pe banca FCSB, fostul portar al Argeşului, Bogdan Vintilă.

Dinamo a beneficiat şi de un om în plus o repriză, după ce Cristea de la FCSB a văzut roşu direct, ca urmare a unei intrări de kung fu, cu şpiţul în gâtul atacantului sârb al „câinilor”, Perovic, care a fost dus de pe teren direct la spital.

Dar şi în repriza jucată 11 la 11, tot Dinamo a fost mai bună. Şi împinsă de la spate de o galerie unică în România, dar şi graţie faptului că Dusan Uhrin a pregătit tactic meciul mai bine decât Bogdan Vintilă.

Golul din minutul 62, al lui Vali Lazăr, care a decis derby-ul

Un singur argeşean a fost aseară pe teren, Răuţă, fostul echipier al lui CS Mioveni, în ultimele 8-9 minute. Fără greşeli, fără realizări notabile.

Remarcaţii meciului: cel mai bun a fost, de departe, Diego Fabbrini de la Dinamo, căruia i s-a putut lua mingea numai prin fault. Foarte bine au mai jucat şi Deian Sorescu (alintat „Păstârnac” de colegi) şi căpitanul croat al „câinilor”, Ante Puljic.

De la FCSB l-am remarcat numai pe sârbul Bogdan Planic, exact în intervenţii şi periculos la fazele fixe ale echipei sale. În rest, am mai remarcat doar indolenţa unor jucători tineri, bine cotaţi, dar care duminică seara au făcut figuraţie pe teren: Moruţan, Man, Tănase, Coman.

Au marcat Sin (min. 37) şi Lazăr (min. 62, faza e în imaginea de sus), respectiv Tănase, din 11 m (min 45).

sursa foto: captură video Digisport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here