De departe cea mai cruntă înfrângere în turul II al alegerilor prezidenţiale a fost suferită de candidata PSD, Viorica Dăncilă, în secţiile de vot din străinătate, acolo unde au votat compatrioţii noştri aflaţi definitiv sau temporar în afara hotarelor României.

Au fost mai multe secţii de votare în care candidata PSD n-a obţinut nici măcar un singur vot.

Cel mai interesant caz e cel al secţiei de votare deschise în capitala Turkmenistanului, Aşhabat (sau Aşgabat). Acolo au votat doar 23 de persoane.

Probabil, angajaţii ambasadei României în acea ţară. De turişti români aflaţi pe teritoriu turkmen e greu de crezut că poate fi vorba, dat fiind faptul că în Turkmenistan, unde domneşte o dictatură feroce, nu se duce mai nimeni în concedii.

Cu toate că, probabil, au votat doar angajaţii ambasadei române, niciunul din cei 23 n-a votat-o pe Viorica Dăncilă.

La fel au stat lucrurile şi la secţia de votare deschisă la Islamabad, în Pakistan: 20 de voturi exprimate, toate 20 pentru Klaus Iohannis.

Potrivit colegilor de la HotNews, „într-o serie de secții din străinătate, Dăncilă a obținut doar un vot: Croaţia (69 de voturi în total), Brazilia (45 de voturi), Columbia (41), Etiopia (22), Sudan (18), Uzbekistan (11), Angola (7), Zimbabwe (6) și Republica Populară Democrată Coreeană (5)”.

Amuzant e şi cazul Coreei de Nord, ţară caracterizată de un comunism monarhic în care sunt mici şansele să se fi aflat vreun turist român. Şi acolo au votat, probabil, doar angajaţi ai ambasadei.

Unul singur din ei a preferat-o pe dna Dăncilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here