Patru tineri din Câmpulung, bănuiţi de trafic de droguri, luaţi pe sus de poliţişti şi de procurorii DIICOT Piteşti

Date:

Share post:

Poliţiştii de la Crimă Organizată şi procurorii DIICOT Piteşti nu mai prididesc de atâta treabă, semn clar că traficul de droguri în judeţul Argeş tinde să devină deja o infracţiune banală, cotidiană.

Potrivit unei informări a biroului de presă al Poliţiei Argeş, „polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii DIICOT Pitești, au depistat un bărbat, de 33 de ani, din Câmpulung, care se sustrăgea cercetărilor, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc”.

„Din cercetări a reieșit că, din vara anului trecut, bănuitul, împreună cu alte persoane, ar fi comercializat cannabis și NPS în municipiul Câmpulung”, a mai transmis Poliţia.

Sigla NPS, despre care se face vorbire în informarea Poliţiei Argeş, desemnează o categorie de droguri (New Psychoactive Substances, substanţe psihoactive noi, în traducere) de sinteză, denumite canabinoizi sintetici. În fapt, sunt nişte substanţe toxice, care dau dependenţă şi care imită efectele canabisului natural.

„Pentru administrarea probatoriului, la data de 2 noiembrie a.c., au fost efectuate 7 percheziții domiciliare, în municipiul Câmpulung și în mai multe localități limitrofe, împrejurare în care au fost descoperite și ridicate ustensile pentru prepararea drogurilor și alte mijloace de probă.

La data efectuării perchezițiilor, au fost puse în executare 12 mandate de aducere, emise pentru persoanele bănuite și mai mulți consumatori.

În urma administrării probatoriului, a fost dispusă, de către procurorii DIICOT Pitești, reținerea, pentru 24 de ore, față de patru persoane de 18, 19, 22 și 26 de ani.

Față de cele de 26 și 19 ani a fost luată măsura arestării preventive, pentru 30 de zile, față de cea de 18 ani, a fost luată măsura controlului judiciar, iar persoana de 22 de ani era arestată la domiciliu în altă cauză.

La data de 16 noiembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești au pus în executare un mandat de aducere, emis de Tribunalul Argeș, la o adresă din municipiul Câmpulung, unde bărbatul de 33 de ani a fost depistat.

Bănuitul a fost condus la sediul DIICOT Pitești, față de acesta fiind dispusă reținerea, pentru 24 de ore, ulterior, fiind luată măsura arestării preventive”, a mai transmis biroul de presă al Poliţiei.

sursa foto: arhivă DIICOT/Poliţia Română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Parlamentul României manifestă tendințe iliberale –  Dreptul ONG-urilor la litigare strategică limitat drastic

Modificările propuse sunt o încercare de a slăbi capacitatea...

Cum să joci inteligent la cazinoul online

Cei mai mulți jucători accesează un cazino online și...

Cum se fura din conductele OMV Petrom, în Argeş, Olt şi Teleorman. Detalii dintr-un dosar

"Şase persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 47...

Joci ruletă și blackjack live? Trebuie să știi asta…

Jocurile de live casino au devenit extrem de populare,...

Vata bazaltica: 4 caracteristici pe care ar trebui sa le cunoastem

Pentru a mentine casa mai calda mai mult timp...