Patru tehnologii care ne vor schimba viața

Date:

Share post:

Tehnologia ne-a cucerit și ne-a transformat ca societate. Viețile nostre sunt guvernate de gadgeturi, de tehnologie, de digital. În fiecare zi ne folosim de tehnologie în mediul privat, public, la birou, în îndeplinirea taskurilor etc . Ce va fi pe viitor e greu de spus pentru că tehnologia este într-o continuă transformare.

În prezent există o mulțime de proiecte tehnologice care sunt în departamentele de cercetare și dezvoltare și cu siguranță cu impact asupra societății noastre și a rasei umane. Iar mai jos vă aducem în atenție cinci dintre tehnologiile care ne vor schimba fundamental viața.

Inteligența Artificială

Cândva menționată doar în filme, astăzi Inteligența Artificială începe să prindă contur în numeroase proiecte de digital. Inteligența artificială sau AI și învățarea automată se referă la capacitatea mașinilor de a învăța și de a acționa inteligent, ceea ce înseamnă că pot lua decizii, pot îndeplini sarcini și chiar prezice rezultate viitoare pe baza a ceea ce învață din datele primite. Cel mai recent proiect de AI este chatGPT, care poate oferi informații la orice întrebare adresată sistemului.

Alte exemplu de proiecte în care AI-ul joacă un rol important: Alexa, Siri, Amazon, personalizările de pe Google, Netflix sau Spotify. AI va revoluționa aproape fiecare aspect al vieții moderne. Stephen Hawking a spus: „Succesul în crearea AI ar fi cel mai mare eveniment din istoria omenirii”.

Inteligența artificială a început să cucerească industria de divertisment și inclusiv lumea gamblingului. Cazinourile online, cum ar fi NetBet, vor îngloba noile tehnologii pentru a oferi un plus de experiență jucătorilor. Probabil se va ajunge la nivelul în care jocurile vor fi recomandate în funcție de personalitatea jucătorului.

Genetica

Genomica este un domeniu interdisciplinar al biologiei care se concentrează pe înțelegerea și manipularea ADN-ului și a genomului organismelor vii. Editarea genelor este un grup de tehnologii care permite ingineria genetică pentru a schimba ADN-ul și structura genetică a organismelor vii. Biotehnologia avansează până la punctul în care este viabil să modifice ADN-ul într-o celulă. Aceasta va influenţa caracteristicile sau trăsăturile pe care le vor avea descendenţii săi. Sună SF, nu?

Realitatea Extinsă (XR)

Realitatea extinsă sau XR pe scurt, cuprinde realitatea virtuală, realitatea augmentată și realitatea mixtă și se referă la utilizarea tehnologiei pentru a crea experiențe digitale mai captivante. De exemplu, în viitorul apropiat vom vedea noua tehnologie XR integrată în comerțul online, în procesul de cumpărare. Va permite clienților să încerce diferite produse vestimentare, în special, înainte de a cumpăra.

Tehnologiile XR oferă modalități interesante și complet noi pentru ca oamenii să experimenteze lumea digitală jurul lor. XR este, de asemenea, interfața între utilizator și avătarul din metaverse. Probabil într-un viitor nu foarte îndepărtat, vom folosi avătare în anumite activități / acțiuni, evitând astfel să ne expunem noi fizic.

Printrarea 3D

În prezent, sunt tehnologii în care se folosesc intens imprimantele cu printare 3D. Imprimarea 3D, cunoscută și sub numele de fabricație aditivă, înseamnă crearea unui obiect 3D dintr-un fișier digital prin construirea acestuia strat cu strat. Imprimarea 3D poate părea mult mai low-tech decât inteligența artificială sau editarea genelor, dar are potențialul de a transforma complet producția și alte industrii. Inclusiv case de locuit au fost realizate cu ajutorul unor imprimante uriașe 3D. S-au realizat piesa auto, fragmente osoase, părți din organe, totul cu ajutorul printării 3D. Evident, unele la nivel experimental, deocamdată. Tehnologia de imprimare 3D aduce multe oportunități, dar aduce și unele dezavantaje, provocări și obstacole de depășit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

De mâine reîncep programele de reînnoire a parcului auto Rabla Clasic şi Rabla Plus

De mâine, 24 martie, persoanele fizice şi juridice se...

Poliţişti argeşeni şi-au căutat azi viitori colegi printre elevii de la Liceul Sanitar din Piteşti

Poliţişti argeşeni au vizitat azi Liceul "Ion Cantacuzino" (Sanitar)...

Grădina Zoologică Piteşti, noul program de vară

Grădina Zoologică Piteşti trece, începând de săptămâna viitoare, la...

Prima ligă de fotbal ia o pauză; Naţionala se pregăteşte să rateze şi Euro 2024

Prima ligă de fotbal din România, alături de competiţiile...

UEFA o poate exclude pe FC Barcelona din cupele europene

Problemele se ţin lanţ de gruparea catalană FC Barcelona....