Pasajul Griviţei (IPJ) din Piteşti se face praf încet, dar sigur (galerie foto/video)

Date:

Share post:

Inaugurat prin anii ’90 de fostul primar Tudor Pendiuc, pasajul pietonal subteran care leagă străzile Griviţei şi Crinului, pe sub bulevardul IC Brătianu (fost 1 Mai), se degradează pe zi ce trece, sub privirile indiferente ale edililor.

Pasajul Griviţei (sau pasajul IPJ, cum i se mai spune) a fost de la bun început gândit prost: spre deosebire de pasajul Magnolia, acesta e lipsit de scări rulante. În aceste condiţii, piteştenii care-şi fac cumpărăturile în piaţa Ceair ar trebui să coboare pe scări şi să le urce din nou, încărcaţi cu sacoşe.

Ceea ce foarte puţini fac, mai ales că scările respective sunt acoperite cu o gresie destul de alunecoasă. La fel şi podeaua pasajului. Doar cei mai tineri şi fără bagaje în mâini se mai aventurează să-l traverseze. Vârstnicii, cei cu mobilitate redusă sau deficienţe de mobilitate ori mamele cu copii în cărucior, nici vorbă.

Din 2015, de când la pasajul Griviţei s-au făcut ultimele cârpeli („reparaţii”, în terminologia oficială), pasajul a cam fost lăsat de izbelişte. Şi de Primărie, dar şi de vestiţii comercianţi de haine, care au plecat – cu una sau două excepţii – în căutarea de vaduri mai bune.

Apa se infiltrează prin plafon prin multiple locuri. Igrasia e omniprezentă. Mizeria, idem. Mirosurile… le lăsăm plăcerea celor din Primărie să le adulmece singuri.

Cert e că, în lipsa unor lucrări de reparaţii serioase, pasajul Griviţei se degradează continuu şi riscă,în câţiva ani, să devină inutilizabil.

sursa foto/video: ArgeşulOnline.ro/Bogdan Dumitru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Deșeurile de ambalaj: ce sancțiuni riscă firmele care nu respectă legislația și cum pot fi evitate

Firmele românești trebuie să respecte destul de multe legi...

Daniel Stanciu, în iulie 2022: „Vreau să ducem acest club la un alt nivel!” Felicitări, l-aţi dus

Daniel Stanciu, directorul executiv al lui FC Argeş, declara...