Reproducem mai jos integral un comunicat de presă emis de noul Partid Naţional Ţărănesc, renăscut, intitulat PNŢ Maniu-Mihalache, în care este salutată vizita începută azi, în ţara noastră, de Sanctitatea Sa, papa Francisc.

Pentru a risipi orice posibilă confuzie, precizăm că PNŢ Maniu-Mihalache nu are nicio legătură cu PNŢCD-ul condus de Aurelian Pavelescu, acesta din urmă fiind, de ani de zile, o simplă anexă a PSD.

„PNȚ Maniu-Mihalache urează bun venit Sanctității Sale Francisc pe pământul țării noastre. Poporul român s-a născut creștin și, indiferent de confesiune, se bucură de vizita Păstorului Romei pe care îl considerăm un model de iubire, simplitate și smerenie pentru orice credincios.

Episcopii greco-catolici care vor fi beatificați sunt martiri nu doar ai bisericii catolice, ci a întregului popor român. Credincioși și prelați ai tuturor confesiunilor au fost bătuţi, umiliţi și ucişi în închisorile regimului ateu comunist, iar aceste crime sunt prea puţin cunoscute și nu au fost recunoscute ca amploare și premeditare nici până în ziua de astăzi, aici și întreaga lume.

Este momentul să mergem cu curaj înainte pe drumul deschis de Papa Ioan Paul al II lea şi Patriarhul Teoctist și să închidem ruptura dintre marile culte creștine, incepută prin schisma de acum aproape o mie de ani.

Europa nu este doar un loc al bunăst ării, ci în primul rând un model de libertate si democratie, fiind rezultat al unei civilizatii creştine. Dragostea de aproapele tău, morala si mila creștină trebuie sa stea la bazele reformării Uniunii Europene.

Să ne intoarcem cu curaj și asumare la modelul originar al Uniunii, așa cum a fost el gândit de creatorii săi creștin-democrați, iar bisericile creștine trebuie sa contribuie toate la noua zidire în același spirit.

Hristos a Înviat!”

Comunicatul este semnat de preşedintele PNŢ Maniu-Mihalache, dl Radu Rizescu (în imaginea de sus)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here