Parlamentul European, plan riguros de refacere a rezervelor de gaze pentru iarnă, în toate ţările UE

Date:

Share post:

Ca răspuns la situaţia creată pe piaţa energiei de invadarea Ucrainei de către Rusia, Parlamentul European a adoptat, azi, un regulament menit să sprijine refacerea rezervelor de gaze pentru iarna 2022-2023, în toate statele membre ale Uniunii Europene.

„Noul regulament, care a fost deja convenit de miniștrii Uniunii Europene, stabilește ca, până pe 1 noiembrie 2022, spațiile de depozitare a gazelor naturale să fie umplute măcar la 80% din capacitate. Țările Uniunii și operatorii trebuie să depună eforturi pentru a asigura un nivel de umplere de 85%.

În următorii ani, obiectivul va fi de 90%, pentru a proteja europenii de posibilele crize de aprovizionare”, a informat azi Serviciul de Presă al Parlamentului European.

„… Gazprom (adică Rusia – n.r.) folosește furnizarea de energie ca armă, iar noi avem scutul nostru de protecție”, a declarat eurodeputatul Jerzy Buzek (PPE, Polonia), care conduce echipa de negociere a Parlamentului.

„Nimeni dintre cei care folosesc energia ca armă nu va fi responsabil pentru capacitățile noastre de stocare. De asemenea, putem începe oficial achiziția comună de gaze naturale în UE”, a adăugat acesta.

„Țările cu capacități mari de stocare vor fi obligate să dețină cel puțin 35% din propriul consum. Țările care nu au o capacitate de stocare vor trebui să încheie acorduri cu celelalte state membre care le vor stoca cantitățile necesare de gaz. Acesta este un mecanism de solidaritate stimulat de acest regulament”, a spus eurodeputatul liberal Cristian Buşoi (PPE, România, foto), raportor și președinte al Comisiei pentru industrie, cercetare și energie a Parlamentului European.

Mai pe larg despre acest subiect puteţi citi aici.

sursa foto: Parlamentul European

Vizite13

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Creşte numărul cazurilor de infectare cu Covid. Masca ar putea reveni în actualitate

Numărul de cazuri de infectare cu Covid a crescut,...

Poliţia Argeş i-a amendat pe ciobanii care nu şi-au microcipat câinii de la stână

În cadrul unei acţiuni poliţieneşti dessfăşurate ieri şi alaltăieri,...

Dezinformarea prin presă, combătută cu ajutorul inteligenţei artificiale

"Un consorțiu condus de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași,...

Alege setul potrivit de anvelope 195 55 R16 în funcţie de sezon

Anvelopa marcată cu dimensiunile 195 55 R16  este una...