După nenorocirea care a zguduit întreaga ţară, după ororile petrecute la Caracal, părinţii încep să-şi strige mai cu curaj durerile şi nemulţumirile.

Astfel că, după mediatizarea cazului Alexandrei, multe răpiri şi racolări de minore au ieşit la iveală. Părinţii disperaţi şi-au găsit puterea să vorbească.

Aşa s-a întâmplat şi în cazul unei fete din Câmpulung, Daria, care a fost racolată direct de la şcoală, drogată şi trimisă să facă bani din prostituţie pentru persoane dubioase.

Cazul a fost făcut public chiar de mama adolescentei, care a ajuns până la Caracal pentru a-şi striga disperarea. Femeia a povestit că fata ei a dispărut de şapte ori de acasă în ultimul an, după ce a fost racolată de un grup de persoane şi drogată.

Cu toate că a raportat dispariţia fiicei, Poliţia – spune mama fetei – a refuzat să se ocupe de caz, motivând că nu are destul personal pentru a începe căutările.

Aşa că, părinţii disperaţi au început să demareze propria anchetă care s-a dovedit, spun ei, mai eficientă decât cea a oamenilor legii. Astfel, mama Dariei a aflat unde fusese copila şi cu cine, şi la ce orori a fost supusă, însă fără niciun sprijin din partea autorităţilor, scrie publicaţia electronică gândul.info.

Adolescenta era „pregătită” pentru prostituţie, administrându-i-se droguri, puţin câte puţin, până a devenit dependentă. Singura salvare pe care mama a găsit-o a fost să anunţe Direcţia pentru Protecţia Copilului Argeş şi să-şi lase fata pe mâna celor de acolo.

Povestea este însă veche, totul începând din primăvara anului trecut, după cum povesteşte mama Dariei.

„Un copil racolat, drogat, cu creierul spălat, la 15 ani. În Câmpulung asta se întâmplă. Nu suntem singurii părinţii dar probabil celorlalţi părinţi le e ruşine să spună.

Avem trei plângeri la DIICOT. Problemele au apărut în 2018, sfârşitul lui martie, începutul lui aprilie. Nu am primit niciun răspuns. Atunci am şi aflat că se droghează, a spus şi cine îi dă drogurile, a fost prinsă de nenumărate ori cu aceşti indivizi.

A fost racolată de la şcoală. A ajuns cumva dependentă, cerându-i organismul şi pentru asta face orice”, a mai spus mama fetei pentru gândul.info.

Înfricoşător este faptul că Daria, din spusele mamei ei,  a fost racolată din faţa şcolii, un mediu în care ar fi trebuit să fie protejată, în siguranţă.

Însă, se pare că instituţiile de învăţământ au devenit locurile preferate de cei care racolează copile nevinovate şi naïve. Şcolile au devenit, se pare, adevărate “pepiniere” pentru proxeneţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here