Azi la prânz, câteva zeci de părinţi ai unor elevi ai Şcolii Gimnaziale „Tudor Vladimirescu” din Piteşti au protestat în faţa sediului Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, faţă de faptul că elevii ar putea să nu poată începe noul an şcolar în condiţii optime.

În actualul context epidemiologic, Şcoala „Tudor Vladimirescu” are nevoie de toate spaţiile sale, inclusiv de cel excedentar, închiriat, până la finele lunii iulie, Colegiului Ecologic „Prof. univ. dr. Alexandru Ionescu”, o unitate privată de învăţământ liceal.

În noile condiţii pricinuite de pandemia de coronavirus, conducerea Şcolii „Tudor Vladimirescu” a decis că are nevoie şi de acel spaţiu, notificând, prin urmare, liceul particular numit că nu-i mai poate prelungi contractul de închiriere.

Mai cu seamă că numărul elevilor gimnaziului a crescut, în ultimii 10 ani, de la 213 la 550.

Liceul particular refuză, însă, să elibereze spaţiul – asupra căruia nu pare să mai aibă vreun drept – fapt ce a stârnit nemulţumirea părinţilor elevilor gimnaziului.

Comitetul de părinţi al şcolii a cerut şi Primăriei Piteşti sprijin pentru rezolvarea situaţiei

Copiii va trebui, astfel, să înceapă noul an de învăţământ în nişte condiţii de siguranţă sanitară improprii.

Conducerea Şcolii „Tudor Vladimirescu” s-a adresat Justiţiei, pentru a-i determina pe cei de la liceul privat să elibereze spaţiile în discuţie. Însă, din câte am aflat, primul termen al acestui proces ar fi fost fixat abia în luna decembrie.

Or, şcoala începe peste mai puţin de două săptămâni. Sau, eventual, la 1 octombrie, dacă Guvernul va decide asta, în urma discuţiilor din aceste zile.

Speranţele părinţilor elevilor de la Şcoala „Tudor Vladimirescu” se leagă de o posibilă accelerare a judecării acestui proces. Asta că tot e la modul cuvântul „celeritate”.

În imagine, Şcoala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” Piteşti; imaginea este de arhivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here