Dezvăluirile şocante, despre atrocităţile la care au fost supuşi mai mulţi bolnavi de Covid-19, internaţi la secţia de Anestezie-Terapei Intensivă de la Spitalul Judeţean din Sibiu au avut un ecou extraordinar la nivel naţional.

Jurnaliştii de la publicaţia locală Turnul Sfatului au publicat o serie de mărturisiri ale unui fost angajat al spitalului menţionat, din care reiese faptul că mai mulţi bolnavi au fost abuzaţi într-o manieră vecină cu sadismul.

Aceasta doar ca să nu facă gălăgie şi să tulbure astfel liniştea medicilor şi asistenţilor medicali de pe secţia respectivă.

La nici 24 de ore de la publicarea dezvăluirilor, prim-procurorul Parchetului Tribunalului Judeţean din Sibiu, Ion Veştemean, a declarat că instituţia pe care o conduce s-a autosesizat şi a deschis un dosar penal.

Deocamdată, nicio reacţie dinspre Ministerul Sănătăţii de la Bucureşti.

„E absolut şocant”

Actualizare – Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a reacţionat în această după-amiază, faţă de grozăviile relatate de presa sibiană cu privire la situaţia bolnavilor Covid de la Judeţeanul de acolo.

„Am citit şi eu parte din articolul din publicaţia din Sibiu, este absolut şocant… „Nu am primit sesizări că s-ar întâmpla ceva măcar asemănător în alte secţii… vorbim despre o relatare dintr-un articol de presă, lucru care trebuie verificat”, a spus ministrul Sănătăţii, citat de colegii de la G4Media.

sursa foto: captură Turnul Sfatului Sibiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here