Parcările de pe Dealul Negru, o Golgotă a suferinţei fără de sfârşit a câinilor abandonaţi să moară de foame, frig şi sete prin parcări

Date:

Share post:

Parcările situate de-a lungul şoselei Piteşti-Râmnicu-Vâlcea (DN 7), îndeosebi cele de pe Dealul Negru, sunt etaloane ale modului abominabil în care sute de câini sunt abandonaţi şi condamnaţi la moarte prin înfometare, sete, frig etc.

Aproape că nu e parcare de-a lungul şoselei în care să nu găseşti câini abandonaţi. Şi pe un sens de mers, şi pe celălalt.

Săptămâna trecută am numărat vreo 30 de câini abandonaţi prin parcările de pe Dealul Negru, numai de la Bascov până la Râmnicu-Vâlcea.

Având mereu un sac cu boabe pentru câini în maşină, le-am lăsat bietelor animale (unora doar, nu aveam de unde bănui că într-o singură parcare găsesc vreo 10 căţei lihniţi) hrană şi apă. Destul pentru o zi sau două. Nici nu ştiu dacă le-am prelungit viaţa sau agonia. Pentru că, părăsiţi în pustietate, la kilometri de localităţi, aceşti câini n-au aproape nicio şansă de supravieţuire.

Semeni de-ai noştri îi lasă, fără remuşcări, să moară de sete, de foame, de frig, de boli etc. Recent, discutasem pe această temă cu o doamnă din Râmnicu-Vâlcea, de la o asociaţie de protecţie a animalelor (sunt două în oraş).

„De mai multe ori pe an mergem şi strângem câinii abandonaţi acolo (pe Dealul Negru – n.r.), prin parcări. Mă rog, pe care-i mai găsim în viaţă. Îi tratăm de boli, paraziţi etc, îi găzduim la voluntari, prin fostere (adăposturi temporare – n.r.) şi-i dăm spre adopţie. Cu unii reuşim, cu alţii nu.

CITIŢI ŞI: Căţel abandonat pe marginea drumului, într-un sac legat la gură. Maşina autorului, fotografiată

„Nu şi-ar steriliza în ruptul capului câinele sau pisica”

De ani de zile facem apel la oameni să ducă animalele, câinii şi pisicile la sterilizat. Sunt atâtea campanii de sterilizare, gratuite… Şi totuşi, e ca un dialog cu pereţii. An de an, primăvara şi toamna, parcările şi străzile se umplu de animale abandonate.

De mai multe ori mi-a venit să plâng şi chiar am plâns, mă credeţi? Suntem îngrozitor de răi ca specie, noi, oamenii. Cred că-n nicio ţară din Europa patrupedele nu suferă atât de cumplit ca la noi”, ne-a spus femeia, cu obidă în glas.

Am întrebat-o dacă pot să-i dau numele. „Vă rog, nu. Şi-aşa vecinii-mi spun nebuna aia cu curtea plină de potăi. Eu sunt nebună, că încerc să salvez atâtea suflete de la moarte, nu ei, care le condamnă să moară nevinovate.

Nu s-ar duce în ruptul capului la veterinar, să-şi sterilizeze câţelul sau pisica, da’ le aruncă puii ca pe gunoaie, fără nicio remuşcare. Şi dup-aia merg probabil liniştiţi la biserică”.

E adevărat, există Poliţie a animalelor şi în Argeş, şi în Vâlcea. Dar, la ce amploare a luat fenomenul abandonului animalelor, ar fi nevoie de câteva zeci de poliţişti în fiecare sat. Or, nu sunt decât trei sau patru în fiecare judeţ.

CITIŢI ŞI: Poliţia îl caută pe nesimţitul care a abandonat trei pisoi, în cartierul Războieni din Piteşti

sursa foto: ArgeşulOnline.ro/Sorin Simion

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

FC Argeş şi-a asigurat menţinerea matematică în Liga 2

FC Argeş şi-a asigurat menţinerea matematică în Liga 2,...

Top 6 activități eficiente pentru copiii cu autism 

Ai un copil cu autism și vrei să afli...

Bogdan Angelin David, fost șef al PNL Câmpulung, a trecut la PSD

Bogdan Angelin David, fost președinte al PNL Câmpulung, a...

Tânărul Dragoș Predescu (PNL), numit aseară prefect al județului Argeș

Tânărul Dragoș Predescu (PNL) a fost numit aseară prefect...

”Dasfidania, asshole!” Russian Ambassador Valery Kuzmin has left Romania today

The Russian Ambassador in Romania, comrade Valery Kuzmin, ended...

Dasfidania, asshole! Ambasadorul rus Valery Kuzmin a plecat definitiv din România

Ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin, și-a încheiat ”misiunea”...

S-a încheiat Festivalul-Concurs ”Premiile Muzicale Dinu Lipatti”

Ieri și azi a avut loc cea de-a IX-a...