„UDMR a intrat la mustață în Parlamentul European, cu 5,26%, dar și cu un număr-record de voturi față de ultimii ani, în ciuda mobilizării masive a electoratului românesc, ceea ce în mod normal face inexplicabil acest scor”, notează azi colegii de la G4media.

Mai ales, adăugăm noi, că şi nemulţumirea unei părţi considerabile a ungurilor din România faţă de UDMR e mare, dată fiind cârdăşia cu PSD şi ALDE întru masacrarea legilor Justiţiei şi protejarea corupţilor cu gulere albe şi cămăşi scrobite.

„UDMR a fost votat aparent inexplicabil de mii de oameni în județele fără comunitate maghiară din Moldova și sudul țării. Surse politice au declarat pentru G4Media.ro că explicația numărului mare de buletine obținute de UDMR e direcționarea de voturi de la PSD și PNL.

Mai precis: în județele cu puțini etnici maghiari, PSD și PNL au trimis cetățeni de etnie română ca delegați în numele UDMR în secțiile de vot. Acești delegați au avut ca sarcină să voteze cu UDMR. Or, având în vedere că la nivel național au fost 18.000 de secții, un număr semnificativ de voturi au venit de la acești delegați trimiși de PSD și PNL”, mai scriu cei de la G4media.ro

La Constanţa, pe unguri i-au votat şi turcii

În Argeş, spre exemplu, deşi sunt recenzaţi numai 237 de etnici unguri, UDMR a obţinut 1532 de voturi.

Şi mai gogonat e cazul judeţului Ialomiţa: deşi acolo locuiesc numai 28 de maghiari, UDMR a obţinut acolo 712 voturi.

În Constanţa, pe unguri i-au votat şi turcii. Astfel nu se explică de ce UDMR a strâns 1.908 voturi, deşi acolo nu locuiesc decât 450 de etnici maghiari.

În imaginea de sus, liderul UDMR, Hunor Kelemen.

Articolul citat, semnat de Alexandru Mihăescu, poate fi citit integral accesând link-ul de mai jos:

sursa foto: Facebook/Clotilde Armand

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here