Papa Francisc va folosi, în timpul apropiatei sale vizite în România, între 31 mai şi 2 iunie, maşini româneşti, Dacia, la care deja se lucrează la uzina de la Mioveni.

„Voi face o dezvăluire: papamobilul va fi românesc. Este promisiunea grupului Dacia Renault, care deja lucrează la cele două papamobile cu ajutorul cărora Papa Francisc va vizita România”, a spus primarul municipiului Iaşi, dl Mihai Chirica, într-o conferinţă de presă organizată azi, de Dieceza Romano-Catolică din oraş, citat de agenţiile de presă.

Nu va fi pentru prima dată când papa Francisc va folosi maşini fabricate la Dacia.

Într-o vizită în Armenia, efectuată în urmă cu aproximativ trei ani, Sfântul Părinte s-a deplasat la bordul unei Dacia Logan albe.

Pe numele său de mirean Jorge Mario Bergoglio, papa Francisc s-a născut în 1936, la Buenos Aires, într-o familie de emigranţi italieni săraci. A studiat, pe rând, chimia, filosofia, literatura şi psihologia.

Vorbeşte fluent spaniola, franceza, italiana, engleza, germana şi latina şi e un mare microbist (susţinător al formaţiei argentiniene San Lorenzo).

E cunoscut pentru aversiunea sa faţă de tot ceea ce înseamnă lux şi opulenţă, modestia, cumpătarea şi chibzuinţa în toate fiind atribute ale mandatului său de papă.

sursa foto: Carscoops

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here