Cu puţin după ora 11, Sanctitatea Sa papa Francisc a sosit la Bucureşti, cu o aeronavă Alitalia, într-o vizită de trei zile.

La scara avionului, Sfântul Părinte a fost întâmpinat de cuplul prezidenţial Klaus şi Carmen Iohannis, care i-a urat bun venit pe pământ românesc.

Papa a mai fost întâmpinat de înalţi ierarhi ai Bisericilor Romano-Catolice, respectiv Greco-Catolice (Biserica Română Unită cu Roma), dar şi de sute de adulţi şi copii, care l-su aclamat pe Sfântul Părinte.

Papa Francisc

De la aeroportul „Henri Coandă”, Papa Francisc a plecat spre oraş la bordul unei Dacia Logan bleumarin, de serie.

Programul vizitei papale la Bucureşti, azi

Ora 13,05 – Papa va susține primul discurs al vizitei, la Palatul Cotroceni, în cadrul întâlnirii cu autoritățile, cu reprezentanți ai societății civile și membri ai Corpului diplomatic. Va susține un discurs și președintele Iohannis.

Ora 15,45 – Papa Francisc va ajunge la Palatul Patriarhiei, pentru o întâlnire privată cu Patriarhul Daniel.

Ora 16,15 – Papa Francisc se va întâlni cu Sinodul permanent al Bisericii ortodoxe, în fața căruia prezintă cel de-al doilea discurs al vizitei.

Ora 17 – Sosire la Catedrala Mântuirii Neamului, unde vor avea rugăciunea „Tatăl Nostru”, alocuțiuni și cântări pascale și un salut al Sanctității Sale.

Ora 18 – Papa Francisc va ajunge la Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Iosif”, unde va oficia Sfânta Liturghie.

Sâmbătă și duminică, Papa Francisc va merge la sanctuarul Fecioarei Maria de la Șumuleu-Ciuc, unde sunt așteptați câteva sute de mii pelerini, la Iași și pe Câmpia Libertății de la Blaj, unde va oficia Sfânta Liturghie – Omilia Sanctității Sale, „Regina Coeli”.

De asemenea, va avea loc ceremonia de beatificare a șapte episcopi greco-catolici martiri, care au fost întemniţaţi şi au murit în închisorile comuniste, după ce Biserica Română Unită cu Roma a fost trecută în ilegalitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here