Papa Francisc a refuzat papamobilele promise de Dacia. Motivul e simplu

Date:

Share post:

Am informat ieri despre faptul că Papa Francisc va folosi, pe durata vizitei pe care o va efectua în România, în perioada 31 mai-2 iunie, două papamobile marca Dacia.

Am citat în acest sens o declaraţie a primarului din Iaşi, dl Mihai Chirica, făcută într-o conferinţă de presă referitoare la vizita Sfântului Părinte.

Azi, însă, a venit vestea că Papa Francisc a respins oferta uzinei Dacia de la Mioveni, de a-i construi special pentru vizita în România, două papamobile Dacia Duster.

Şeful Bisericii Catolice a lumii a ales să respingă oferta celor de la Dacia din cauză că „are şi aşa prea multe papamobile”.

„Papamobilul va fi adus la Bucureşti cu un avion special de la Roma, cu o săptămână sau două, înainte de vizita Papei. De fapt, vor fi două sau trei papamobile, ca două să fie de rezervă. 

Oferta pe care a făcut-o statul român (probabil, se referea la papamobilele ofertate de Dacia – n.r.) a fost refuzată pe motiv că are deja prea multe papamobile. De la aeroport la Cotroceni, de exemplu,  se va deplasa cu o maşină acoperită, iar asta va fi o Dacie.

Dar papamobilul acela vine tot de la Roma”, a explicat preotul Wilhelm Dancă, responsabil de relaţiile cu mass media a Bisericii Catolice, în timpul vizitei Papei Francisc în România, citat de postul de radio Europa FM.

Printre papamobilele existente la dispoziţia Papei se numără inclusiv o Dacia Logan albă, utilizată acum câţiva ani, într-o vizită în Armenia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Anchetă de corupţie la vârful Consiliului Judeţean Argeş; vicele Marius Nicolaescu, urmărit penal pentru trucarea unei licitaţii

Marius Nicolaescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, este urmărit...

Încă o victorie pentru handbaliste la Campionatul Mondial de handbal feminin

România a reușit o victorie importantă în fața naționalei...

FC Argeș Basketball – CSM Focșani la Pitești Arena

Azi de la ora 18:00, în Sala Polivalenta Pitești...

Victorie clară la debut în Campionatul Mondial de Handbal feminin

România a debutat cu dreptul în primul meci din...

Dacian Cioloș, apel la unitatea dreptei și susținerea unui proiect prezidențial comun

„Să fim, în ultimul ceas, o generație de oameni...