Papa Francisc a refuzat papamobilele promise de Dacia. Motivul e simplu

Date:

Share post:

Am informat ieri despre faptul că Papa Francisc va folosi, pe durata vizitei pe care o va efectua în România, în perioada 31 mai-2 iunie, două papamobile marca Dacia.

Am citat în acest sens o declaraţie a primarului din Iaşi, dl Mihai Chirica, făcută într-o conferinţă de presă referitoare la vizita Sfântului Părinte.

Azi, însă, a venit vestea că Papa Francisc a respins oferta uzinei Dacia de la Mioveni, de a-i construi special pentru vizita în România, două papamobile Dacia Duster.

Şeful Bisericii Catolice a lumii a ales să respingă oferta celor de la Dacia din cauză că „are şi aşa prea multe papamobile”.

„Papamobilul va fi adus la Bucureşti cu un avion special de la Roma, cu o săptămână sau două, înainte de vizita Papei. De fapt, vor fi două sau trei papamobile, ca două să fie de rezervă. 

Oferta pe care a făcut-o statul român (probabil, se referea la papamobilele ofertate de Dacia – n.r.) a fost refuzată pe motiv că are deja prea multe papamobile. De la aeroport la Cotroceni, de exemplu,  se va deplasa cu o maşină acoperită, iar asta va fi o Dacie.

Dar papamobilul acela vine tot de la Roma”, a explicat preotul Wilhelm Dancă, responsabil de relaţiile cu mass media a Bisericii Catolice, în timpul vizitei Papei Francisc în România, citat de postul de radio Europa FM.

Printre papamobilele existente la dispoziţia Papei se numără inclusiv o Dacia Logan albă, utilizată acum câţiva ani, într-o vizită în Armenia.

Vizite0

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Cum jocurile de noroc pot îmbunătăţi claritatea mentală

Jocurile de noroc ofertate de orice cazino sunt în...

Eveniment cultural: Premii la revistă

 E vorba de mensualul ”ARGEȘ”. Cu tradiție de peste-o...

WC-urile din Piteşti, mereu inovatoare: trei scaune de toaletă într-o singură cabină

Hotărât lucru, la capitolul WC-uri, Piteştiul e cel mai...

Accident la Bascov, soldat cu un rănit

Un accident rutier s-a produs în localitatea Bascov, azi...