Panseluţe plantate în gropile de pe un drum naţional din Argeş, lângă Curtea de Argeş (galerie foto)

Date:

Share post:

Mai mulţi argeşeni au plantat, ieri, panseluţe în gropile care au făcut din drumul naţional care leagă Curtea de Argeş de Râmnicu-Vâlcea unul situat la limita practicabilităţii.

Faptul s-a petrecut pe raza localităţii Momaia, un sat aparţinând comunei Tigveni, judeţul Argeş, situat pe un drum naţional (DN 73C) care leagă municipiile Curtea de Argeş (şi, mai departe, Câmpulung Muscel) şi Râmnicu-Vâlcea.

Cei care au plantat panseluţe în gropile din carosabil sunt membri şi susţinători ai partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR).

DN 73C este unul dintre drumurile naţionale cu cel mai prost carosabil posibil din judeţul Argeş, la concurenţă cu cu drumul care leagă Piteştiul de Drăgăşani.

CITIŢI ŞI: Drumurile din comuna Cotmeana n-au mai fost reparate de pe vremea lui Mircea cel Bătrân

În urmă cu aproximativ trei ani, în martie 2021, sătenii din Berevoeşti (sat aflat pe acelaşi drum, între Curtea de Argeş şi Câmpulung), sătui să-şi mai rupă maşinile în gropile din carosabil, s-au apucat să-l cârpească ei înşişi, folosind nisip şi ciment procurat din banii lor. Detalii, aici.

La câteva luni distanţă, locuitorii comunei Rociu au plantat vişini în gropile din asfaltul drumului judeţean care traversează localitate. Între timp, vişinii au dispărut, dar gropile încă sunt la locul lor. Desspre asta am scris aici.

Argeş, judeţ cu drumuri catastrofale

Acum aproape trei ani, la Bughea de Sus, locuitorii au organizat un protest, alături de cei din alte sate muscelene (Albeştii de Muscel şi Cândeşti), faţă de stare catastrofală a drumului judeţean 753.

Toate cele trei drumuri despre care e vorba în acest articol au văzut ultima dată carosabil de calitate pe vremea când încă ţara era condusă de tovarăşul Nicolae Ceauşescu. Unul dintre ele, DN 73C, este în administrarea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), iar celelalte două, drumuri judeţene, sunt administrate de Consiliul Judeţean Argeş.

Apropo de Consiliul Judeţean Argeş, preşedintele acestuia, Ion Mînzînă, declara, la finele anului 2021 că „pe lângă faptul că suntem județul cu cea mai proastă infrastructură națională, suntem și județul cu cea mai proastă infrastructură județeană”. N-a îndrăznit încă nimeni să-l contrazică.

sursa foto: Facebook/Gina Grigorescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Ion Mînzînă: ”Și la Rătești suntem pe drumul cel bun. Modernizăm și DJ 702G” (galerie foto)

Drumul județean 702G Recea (intersecție autostradă A1) - Catanele...

FC Argeș, veste foarte bună: a plecat Mihai Foamete. Una și mai bună: în locul său a venit Dănuț Coman

Mihai Foamete (foto), președintele Consiliului Director al clubului FC...

Laptele: prieten sau dușman? De ce să nu excluzi lactatele din alimentația ta

Laptele și produsele lactate fac parte din alimentația multor...

Gheorghe Zamfir, în concert vineri seară, în Piața Primăriei din Pitești

Maestrul naiului Gheorghe Zamfir va concerta vineri seară, de...