Creşterea constantă a ratelor de infectare cu coronavirus (Covid-19) în majoritatea judeţelor ţării, inclusiv în Argeş, a determinat Guvernul condus de prim-ministrul Florin Cîţu să ia măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii virusului.

Despre acest lucru am informat în dimineaţa acestei zile, semnalând faptul că Piteştiul, Mioveniul şi alte 10-12 comune sunt în pericol să intre sub incidenţa restricţiilor suplimentare instituite de Guvern.

Azi, după publicarea cifrelor la zi ale pandemiei, ştim că localităţile din judeţ, cu rată de infectare de peste 3 la mia de locuitori sunt: Mioveni, Pitești, Bradu, Suseni, Dârmănești, Bălilești, Corbi, Godeni, Mărăcineni, Priboieni, Dâmbovicioara, Lereşti şi Băbana.

În toate aceste localităţi, școlile intră în scenariul roșu, iar restaurantele, barurile și cafenelele nu vor mai avea voie să servească în spaţii închise, la interior, ci doar pe terase, cu respectarea distanţei între persoane.

De asemenea, se închid și sălile de jocuri de noroc (vestitele păcănele), cinematografele, teatrele şi instituţiile de cultură.

Acolo unde rata de infectare va depăşi pragul de 4 cazuri la mia de locuitori, de duminică încolo vor intra în vigoare, suplimentar, restricţiile despre care am informat (a se vedea link-ul de mai sus).

Pentru a vă informa despre cifrele la zi ale pandemiei de Covid, vă recomandăm, ca sursă oficială de informare, site-ul www.covidarges.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here