Foarte multă lume, şi din Piteşti, şi din celelalte oraşe ale judeţului Argeş, a remarcat faptul că, din momentul în care panica pricinuită de epidemia, apoi pandemia, de coronavirus a curpins România, lăcomia multor comercianţi a început să crească proporţional cu numărul de îmbolnăviri raportate.

Am scris şi noi, acum vreo două săptămâni, că preţurile la celebrul spirt sanitar Mona au urcat vertiginos, concurând aproape whisky-ul scoţian.

La fel stau lucurile şi cu majoritatea preţurilor la bunuri şi alimente de strictă necesitate: cei mai mulţi dintre „riteilări” au majorat preţurile. Unii mai abrupt, alţii mai domol, fiecare după grosimea bojocilor managerilor.

După cum ne informează cititori de prin satele argeşene, până şi proprietarii micilor prăvălii din mediul rural s-au „adaptat trendului” pieţei, mărind adaosurile comerciale practicate.

Ieri, jurnalistul bucureştean Mircea Marian a venit cu o nouă interpretare a situaţiei:

„Acum câteva zile, președintele CJ Galați cotcodăcea fericit că a cumpărat un aparat de testare cu 345.000 de lei (cam 75.000 de euro). Face circa 27 de teste pe zi (9000 pe an, a spus el).

Ieri, citesc că ONG-ul Casa Share a donat unui spital din Iași un aparat care costă 55.000 de euro și face 450 de teste pe zi!!!!

Asta așa, dacă era vreun naiv care credea că șpăgile au intrat în carantină”, a scris Mircea Marian.

Imaginea de sus este cu titlu de exemplificare.

sursa foto: Info Puls

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here