Niciodată de la izbucnirea pandemiei de coronavirus nu au mai fost înregistrate atât de multe cazuri de infectare, într-o singură zi, ca în ultimele 24 de ore.

Nu mai puţin de 614 români au fost depistaţi pozitiv la testul pentru coronavirus (Covid-19). Situaţia devine, astfel, mai proastă decât cea din timpul stării de urgenţă.

Judeţul Argeş – ieri, al cincilea pe ţară ca număr de cazuri de infectare – a mai urcat o poziţie în această nedorită ierarhie, fiind pe locul 4.

Primele judeţe din ţară, ca număr de cazuri de bolnavi confirmaţi cu coronavirus, sunt: Suceava, București, Brașov, Argeş, Galați, Iași și Vrancea.

Potrivit informaţiilor oficiale furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, sistemul nostru sanitar se apropie de capacitatea sa maximă de a trata această afecţiune.

De altfel, mai mulţi bolnavi din judeţul Argeş au fost deja transferaţi la unităţi spitaliceşti din alte judeţe, din cauza numărului mare de cazuri.

„Până astăzi, 1.834 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 08.07.2020 (10:00) – 09.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 17 decese (13 bărbați și 4 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Cluj, Dâmbovița, Galați, Gorj, București, Tulcea și Vrancea.

Dintre acestea, 1 deces a fost întregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 3 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 5 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 4 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 4 decese la persoane de peste 80 de ani”, a mai informat Guvernul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here