„Spălaţi-vă des pe mâini, şi mai ales de fiecare dată când intraţi în casă”, ni se repetă tuturor, obsesiv, într-un spot TV pentru care Guvernul se pregăteşte să plătească televiziunilor (dar nu numai) vreo 200 de milioane de lei.

E un îndemn căruia, foarte probabil, i s-ar conforma pe deplin şi locuitorii satelor din judeţul Argeş, ca şi cei din restul ţării.

Numai că, revenind la Argeş, mai bine de o treime din satele judeţului nu beneficiază de reţea de apă potabilă.

Aşa că speranţa e la fântâni şi izvoare. Cine are aşa ceva în curte sau prin apropiere, bine. Cine nu…Dumnezeu şi coronavirusul cu mila.

Dna Simona Niculescu, şefa asociaţiei „Public Attitude” din Băiculeşti, a devenit faimoasă după ce a obligat Primăria şi Consiliul Locale al comunei Băiculeşti, unde domiciliază, să construiască reţea de apă potabilă în satul dânsei.

Asta acum vreo şapte ani. Bineînţeles că sentinţa aceea a Justiţiei a rămas hârtie calpă, pentru că nu s-a obosit nimeni s-o pună în aplicare. C-aşa-i la noi.

Acum, în vremuri de pandemie, situaţia s-a agravat, însă, demersurile dnei Niculescu (de a se asigura sătenilor din Valea Brazilor apă cu cisterna, măcar în perioada aceasta dificilă din punct de vedere sanitar) s-au lovit din nou de birocraţia mioritică, mai periculoasă decât vestitul coronavirus.

Sesizat, prefectul de Argeş, dl Emilian Soare, a reacţionat prin nişte schimburi de adrese inutile cu edilii din Băiculeşti. Adrese perfect legale, însă, pregătite cu tot dichisul: redactate de un consilier juridic, vizate de şeful de serviciu şi semnate de însuşi prefectul Soare.

De pus mâna pe telefon şi dat dispoziţie celor de la ISU Argeş, să ducă o cisternă de apă în satul (mai corect zis, satele) în care oamenii nu au cu ce să se spele pe mâini, nu s-a gândit nimeni.

Pompierii ar duce cu mare plăcere apă oamenilor, dacă i-ar ruga vreo autoritate, am paria pe chestia asta.

Aşa, însă, noroc cu câţiva bucureşteni su suflet mare, care aduc tocmai din Capitală apă, cu butoaiele, la Valea Brazilor. Chiar aşa de rău am ajuns?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here