„Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în judeţul Argeş, pe DN73 Cîmpulung–Braşov, la kilometrul 77+080 de metri (comuna Dâmbovicioara), se circulă pe un singur sens, din cauza surpării suprafeţei de rulare”, informează Poliţia, printr-un comunicat emis ieri după-amiază.

Surparea drumului survine după ce, cu numai câteva săptămâni în urmă, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, rupea teatral, în faţa camerelor de luat vederi ale televiziunilor, contractul de reabilitare al drumului respectiv, din cauza întârzierilor mari ale constructorului.

Contractul pentru modernizarea DN 73 Braşov – Piteşti (care include şi porţiunea dintre Câmpulung şi Braşov, culoarul Rucăr-Bran) a fost semnat în anul 2011, însă lucrările au început abia în mai 2014.

Dacă porţiunea dintre Piteşti şi Câmpulung e reabilitată, dincolo de Câmpulung, spre Braşov, e jale.

Azi, la cinci ani de la începerea lucrărilor, stadiul execuţiei acestora nu trece de 45%, după estimările celor de la CNAIR.

Executantul este asocierea dintre companiile române, belgiene şi spaniole Azvi SA, Straco Grup SRL, Piomar Development SRL şi Tractebel. Aceste firme tărăgănează în continuare lucrările, pentru că nici vorbă ca rezilierea contractului, anunţată de ministrul Cuc, să fi fost pusă în practică.

Imaginea de sus este doar cu titlu de exemplificare.

sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here