În această dimineaţă, echipa braziliană Palmeiras Sao Paolo a făcut pasul decisiv spre semifinalele Copa Libertadores, învingând din nou, în manşa retur a sferturilor, gruparea chiliană Colo Colo Santiago, cu acelaşi scor ca şi în tur, 2-0.

Jocul a avut loc pe vechea arenă Palestra, redenumită Allianz Parque, în faţa a aproape 48.000 spectatori care au umplut până la refuz tribunele.

Chilienii au început curajos, încercând să remonteze handicapul din tur, de pe propriul teren. Palmeiras s-a mulţumit să ţină mingea cât mai departe de poarta lui Weverton şi să iasă pe contraatac.

Colo Colo a controlat mijlocul terenului, dar n-a izbutit să-şi creeze ocazii clare de a marca.

Au făcut-o, însă, brazilienii, pe o contră finalizată cu un şut superb al lui Dudu, după o cursă a acestuia de vreo 40 de metri: 1-0 în minutul 37 şi problema calificării practic nu se mai punea.

În partea secundă, tot echipa chiliană a fost la timona jocului, cu o posesie superioară, dar senzaţia privitorului neutru era că brazilienii au cedat deliberat posesia adversarilor, conştienţi fiind că oricum aceştia nu le pot pune poarta în pericol.

Au pus-o, de fapt, de numai 2-3 ori, însă portarul lui Palmeiras a fost la post atunci când a fost nevoie de el.

Din nou, s-a repetat scenariul din prima parte: contraatac Palmeiras, acelaşi Dudu e faultat în careu, iar penalty-ul acordat fără ezitare de arbitrul columbian e transformat de conaţionalul său Borja.

Palmeiras, antrenată de celebrul Luiz Felipe Scolari, merge în semifinale, unde va întâlni învingătoarea din duelul Cruzeiro Belo Horizonte şi Boca Juniors Buenos Aires (manşa retur în această noapte, după 2-0 pentru argentinieni în tur).

În cealaltă semifinală, se vor duela Gremio Porto Alegre (Brazilia) cu River Plate Buenos Aires (Argentina). Jocurile din această fază se vor disputa în zilele de 24, turul, respectiv 31 octombrie, returul.

După meci, antrenorul Scolari a declarat, pentru o televiziune chiliană, că speră ca şi în 2018 să câştige Copa Libertadores, după ce a mai reuşit acelaşi lucru în 1999, tot la timona lui Palmeiras.

surse foto: t13.cl şi rpp.pe

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here