În această dimineaţă, foarte devreme (e vina fusului orar), la Santiago de Chile s-a încheiat ultima partidă din prima manşă a sferturilor de finală din Copa Libertadores la fotbal.

Singura reprezentantă a statului Chile (de fapt, singura formaţie care a reuşit să pătrundă până în această fază a competiţiei, în afara celor din Argentina şi Brazilia), gruparea Colo Colo, a dat piept cu brazilienii de la Palmeiras, într-un meci ce pornea relativ echilibrat.

Meciul s-a jucat pe Estadio Monumental din Santiago de Chile, în faţa a 33.390 de spectatori plătitori.

Casele de pariuri dădeau un uşor avantaj celor de la Palmeiras Sao Paolo, chiar dacă meciul s-a jucat în Chile. Şi au avut dreptate.

Partida a fost dominată tactic de echipa oaspete, care a cedat deliberat posesia gazdelor, s-a apărat calm, grupat, nedând prea multe şanse de a marca chilienilor.

Pe contraatac, însă, atacanţii lui Palmeiras au semănat panică în careul celor de la Colo Colo şi au punctat, în două rânduri, prin Bruno Henrique, în minutul 3, respectiv Dudu, în minutul 78.

Pentru a completa ziua neagră a chilienilor, fundaşul Perez a fost eliminat în minutul 8 al prelungirilor şi nu va putea juca în returul de la Sao Paolo.

Oricum, după acest 0-2, Palmeiras, practic, nu mai are cum să rateze calificarea în semifinalele competiţiei. Aşa zice şi antrenorul brazilienilor, celebrul Felipe Scolari.

Cel chilian, însă, Hector Tapia, a declarat pentru ziarul „La Tercera” din Santiago: „Am încredere că putem obţine un rezultat pozitiv în retur”. Vom vedea peste două săptămâni.

sursa foto: „La Tercera” Santiago de Chile

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here