Până în luna decembrie, preţul pâinii ar putea creşte între 15-20%. Această scumpire este influenţată de producţia grâului din acest an care a fost foarte slabă.

„Pretul pâinii din România este un preţ ireal, mult sub valoarea reală, un kg de pâine costă undeva la 3 lei – 3,5 lei, iar pe raft poate ajunge pana la 6-7 lei. La pâine nu s-a modificat preţul faţă de anul trecut, de acum încolo se poate modifica pentru că vremea capricioasă a cam afectat producţia. Până la finalul anului, s-ar putea înregistra o creştere cu 15-20%”, a declarat Frumosu.

„Problema noastră însă nu este asta, faptul că pentru o pâine de 1 leu vom ajunge poate să plătim 1,2 de lei, nu ar reprezenta o diferenţă foarte mare în buzunar. Problema noastră este că veniturile nete sunt foarte mici. Dacă la un neamţ o crestere de 10 cenţi nu înseamnă nimic la salariul său de 2.000 de euro, la noi 10 cenţi sau 40 de bani înseamnă foarte mult”, adaugă Dragoş Frumosu.

De asemenea, liderul sindicatelor din industria alimentară se aşteaptă la creşteri de preţ şi la lapte, carne sau legume.

sursă ziare.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here