Pagube de 21.300.000 de euro în cazul descinderilor de azi-dimineaţă

Date:

Share post:

Aşa cum scriam mai devreme, poliţiştii de investigare a infracţiunilor economice au efectuat zeci de percheziţii în Bucureşti şi în alte 12 judeţe din ţară, în care au fost vizaţi vânzători de autoturisme second-hand aduse din Germania, printre cei urmăriţi aflându-se şi un piteştean.

În această dimineaţă, echipe alcătuite din poliţişti specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Judeţene Cluj, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, împreună cu investigatori fiscali germani din cadrul Autorităţii Fiscale din Nürnberg Sud – Oficiul de Investigare a Fraudelor Fiscale, au bătut la uşa a 56 de persoane ce sunt bănuite de evaziune fiscală. Astfel de acţiuni s-au desfăşurat în judeţele Cluj, Alba, Arad, Argeş, Bihor, Constanţa, Hunedoara, Iaşi, Sălaj, Sibiu, Teleorman şi Tulcea, precum şi în municipiul Bucureşti, atât la domiciliile suspecţilor, cât şi la adresele firmelor adiminstrate de aceştia. Astfel că, 56 de mandate de arestare au fost puse în executare, tot atâtea persoane urmând să fie duse la audieri.

Se pare că respectivii sunt bănuiţi pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală, săvârşite pe teritoriul statului german. Mecanismul prin care aceştia funcţionau era unul de fraudare a plăţii TVA-ulul. Pentru aceasta se foloseau drept „paravan” firme fantomă din mai multe ţări cum ar fi Ungaria, România, Cehia, Slovacia, Polonia şi Austria.

Acţiunea comună a poliţiştilor români cu reprezentanţii autorităţilor judiciare germane se desfăşoară în conformitate cu dispoziţiile Convenţiei cu privire la asistenţa judiciară reciprocă în materie penală între statele membre ale UE şi ale Deciziei-cadru a Consiliului din 13 iunie 2002, prin intermediul biroului naţional român din cadrul EUROJUST.

Paguba pe care a suferit-o statul german, conform Inspectoratului General al Poliţiei Române, se ridică la aproximativ 21.300.000 de euro. De aceea, anchetatorii vor dispune măsuri pentru a recupera prejudiciul. La aceste descinderi au participat poliţişti de investigarea infracţiunilor economice şi mascaţi de la Serviciul Acţiuni Speciale din toate judeţele vizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Transportul public din Târgu-Mureş, adus în 2022, cu ajutorul banilor europeni (Preluare PressHub)

Târgu-Mureş, ultimul mare oraş din Transilvania în care transportul...

Cartea zilelor noastre: Același Daniel Silva

Plin de notorietate. Grație romanelor sale. Unu` mai palpitant...

Accident mortal la Valea Mare Pravăț

În urmă cu puțin timp, în localitatea Valea Mare...

Cum să decorezi brazi artificiali de lux ca un profesionist?

Cu totii ne dorim sa impodobim bradul perfect cu...

Un proxenet şi un negustor de cannabis, luaţi pe sus de poliţiştii de la Operaţiuni Speciale

Despre fenomenele traficului de droguri şi al traficului de...