Pădurea Trivale e rasă de pe faţa pământului cu acte în regulă şi blagoslovenie de la Ocolul Silvic

Date:

Share post:

Garda Forestieră şi poliţişti de la Biroul pentru Protecţia Fondului Forestier au demarat, ieri, un control în pădurea Trivale, privind legalitatea defrişărilor care au avut loc acolo zilele trecute şi despre care am scris şi noi.

Primăria Piteşti ne-a transmis că „nu intră în competența UAT (Unităţii Administrativ Teritoriale – n.n.) Pitești să se pronunțe în legătură cu informațiile apărute în spațiul public, legate de defrișările din zona respectivă din pădurea Trivale”.

Cu toate acestea, într-o discuţie telefonică cu primarul Piteştiului, Cristian Gentea, dumnealui ne-a informat că s-a interesat personal despre situaţie la Garda Forestieră şi la Ocolul Silvic din Piteşti şi a primit asigurări că lucrurile sunt legale.

Aseară, dl Gentea a revenit cu noi detalii, prin intermediul paginii sale de socializare: „Bineînțeles că nu stau cu mâinile în sân; am luat legătura cu Ocolul Silvic Pitești și apoi, la sugestia celor de aici, cu biroul local al Gărzii Forestiere, personal cu șeful biroului, domnul Antonescu.

Astfel, am aflat că în momentul de față sunt constituite LEGAL două parchete de exploatare: într-unul lucrează Ocolul Silvic, iar celălalt a fost atribuit unui agent economic.

Transportul materialului lemnos se poate face de către orice transportator profesionist, în cazul agentului economic, acesta făcându-l cu mijloace proprii.

Garda Forestieră Ploiești a răspuns imediat (mulțumesc mult pentru operativitate!), și m-a informat că a verificat primul parchet (Ocolul Silvic), urmând ca în zilele următoare să facă același lucru cu agentul economic”.

Am cerut, la rându-ne, lămuriri Gărzii Forestiere şi Direcţiei Silvice Argeş, însă, de ieri până azi la prânz, încă nu am primit niciun răspuns de la cele două instituţii.

În concluzie: ar fi bine să ne obişnuim cu ideea că pădurea Trivale va deveni, în câţiva ani, o amintire. Ea e rasă de pe faţa pământului metodic, an de an, cu legea în mână şi cu blagoslovenie de la Ocolul Silvic şi de la Garda Forestieră.

sursa foto: Facebook/Piteşti oraşul meu/Iulia Coros

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Parlamentul României manifestă tendințe iliberale –  Dreptul ONG-urilor la litigare strategică limitat drastic

Modificările propuse sunt o încercare de a slăbi capacitatea...

Cum să joci inteligent la cazinoul online

Cei mai mulți jucători accesează un cazino online și...

Cum se fura din conductele OMV Petrom, în Argeş, Olt şi Teleorman. Detalii dintr-un dosar

"Şase persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 47...

Joci ruletă și blackjack live? Trebuie să știi asta…

Jocurile de live casino au devenit extrem de populare,...

Vata bazaltica: 4 caracteristici pe care ar trebui sa le cunoastem

Pentru a mentine casa mai calda mai mult timp...