„Un pădurar din cadrul unui ocol silvic privat din comuna Albeștii de Muscel a fost astăzi atacat de un urs. El a fost operat de urgență la Spitalul Județean din Pitești iar, în acest moment, se află internat pentru recuperare la Secția de Chirurgie Plastică și Reparatorie”, a anunţat Prefectura Argeş

Sperietura pe care omul a tras-o a fost atât de mare, încât, potrivit unui martor ocular, pădurarul nici nu a ştiut ce s-a întâmplat cu el.

„Având în vedere acest incident foarte grav, prefectul Emilian Dragnea a solicitat instituțiilor responsabile de gestionarea problemelor provocate de animalele sălbatice să întocmească rapid documentația în vederea obținerii aprobării Ministerului Mediului pentru recoltarea (mutarea, pe româneşte – n.r.) acelui exemplar de urs.

Mai mult, pentru a preveni incidentele de acest gen, Instituția Prefectului-Județul Argeș va solicita administratorilor fondurilor cinegetice din județ să facă o analiză privind numărul exemplarelor de urs care pot ataca gospodării și, implicit, oameni și să înceapă imediat demersurile pentru mutare sau recoltare, în funcție de fiecare situație”, se mai arată în comunicatul de presă citat.

Imaginea este din arhivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here