Regina Mamă Elena, mama Majestăţii Sale Regele Mihai I, s-a întors azi, pentru totdeauna, acasă.

Osemintele reginei au fost aduse azi în ţară, din Elveţia, cu un avion al Armatei Române. Aeronava a aterizat la Bucureşti azi, puţin înainte de ora 11.

Între orele 12 şi 12,45, sicriul va fi depus în Sala Regilor, unde Familia Regală se va reculege la catafalc. Majestatea Sa Margareta, custodele Coroanei, dorește ca, în mod simbolic, sicriul Reginei Elena să plece către Curtea de Argeș de la Palatul Elisabeta, locul pe care, la 30 decembrie 1947, Regina-Mamă și Regele Mihai au fost forțați să-l părăsească.

În intervalul orar 12,45 şi 16 cortegiul funerar al Reginei se va deplasa de la Palatul Elisabeta la Curtea de Argeș, pe ruta Chitila (ora 13), Titu (ora 13,45), Găești (ora 14,10), Topoloveni (ora 14,40), prin centrul municipiului Pitești (intrare în oraș la ora 15,05) și prin centrul municipiului Curtea de Argeș (intrare în oraș la ora 16).

Cortegiul funerar nu se va opri de-a lungul călătoriei, dar va încetini în localități.

Sicriul Reginei Elena va fi depus în Catedrala istorică Episcopală și Regală azi, la ora 16,45.

Începând cu ora 17,15, publicul se va putea închina și reculege la catafalc.

Mâine, publicul se va putea reculege și închina la catafalcul Reginei Elena de la ora 8 la ora 10. Nu vor putea fi depuse flori în catedrală, în jurul catafalcului.

Florile vor fi așezate în scuarul din fața Noii Catedrale Arhiepiscopale și Regale (de la intrarea în mânăstire).

Majestatea Sa Margareta roagă pe toți cei care doresc să aducă o floare, un buchet sau o coroană să aleagă doar flori albe, pentru a simboliza seninătatea și bunătatea Reginei-Mamă.

Mâine, la ora 12, va fi oficiată slujba de înmormântare, în Catedrala istorică Arhiepiscopală și Regală. Publicul va avea acces în parcul catedralei.

La ora 12,40, sicriul, purtat pe umeri de militari ai Brigăzii de Gardă Mihai Viteazul, va fi dus la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală unde, la ora 13, va avea loc ceremonia de reînhumare.

Publicul va avea acces pe platforma din fața Noii Catedrale.

În imagine, Regina Mamă Elena. Sursa foto: www.familiaregala.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here