În cursul zilei de azi, un grup de parlamentari, reprezentând PNL, USR şi PMP, a depus în Parlamentul textul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.

Documentul este semnat de 163 de aleşi provenind de la cele trei formaţiuni care au iniţiat moţiunea.

Aici puteţi citi textul moţiunii de cenzură

„E foarte trist că acum, în an centenar, avem cu siguranţă cel mai slab Guvern al României din ultimii nu 20 de ani, poate din ultimii 100 de ani. Un Guvern care nu guvernează, un Guvern care este folosit de Liviu Dragnea pentru a-şi folosi influenţa în partid.

Au schimbat până acum cred că 70 şi ceva de miniştri. Avem ministere la care sunt 6-7 miniştri schimbaţi în doi ani de zile. Ţara nu poate să meargă aşa înainte, avem un deficit bugetar record, avem inflaţie, ţara nu este guvernată.

Nu este nicio ţară în lume, în Europa, în care cetăţenii să stea în fiecare zi cu ochii pe Guvern să vadă dacă dă sau nu ordonanţă pe amnistie şi graţiere. Astea sunt puţine dintre motivele pe care le veţi regăsi în această moţiune de cenzură.

Acest Guvern trebuie să plece. Cu siguranţă sunt oameni mult mai buni care pot conduce ţara”, a declarat deputatul USR de Argeş Ionuţ Moşteanu (foto).

Cine şi cum va conduce ţara dacă Guvernul Dăncilă va cădea

În demersul lor de a dărâma Guvernul Dăncilă, PNL, USR şi PMP pot conta şi pe sprijinul parlamentarilor care au trecut la Partidul Pro România, condus de Victor Ponta.

Cu UDMR se poartă discuţii. Surse din interiorul Opoziţie au declarat că există posibilitatea reală ca să voteze în favoarea moţiunii inclusiv aleşi ai PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here