„După ce va fi trecut nebunia asta, vom vedea eroi și anti-eroi. Vom vedea supraviețuitori ai crizei, care au speculat cinic efectele acestei pandemii, care s-au îmbogățit din moarte și boală, din suferință, dar și eroi care au ajutat în tăcere, care au renunțat la ei înșiși ori s-au pus în pericol pentru a salva pe alții.

Ca de fiecare dată, după război, mulți viteji se vor fi adunat, important e să-i recunoaștem. Zilele, lunile acestea, presa va fi bălăcărită, se vor arunca tone de lături, cum deja ni se întâmplă unora dintre noi, lumea ne pune la zid pentru că transmitem, netrunchiate, informațiile furnizate de autorități, că nu dăm numele infectaților etc.

Puțini știu, însă, cum ne luptăm la baionetă cu autoritățile, cu lipsa lor de transparenţă, cu manipularea unora, cu noi înșine (pentru că publicul trebuie pus pe primul loc, dincolo de propriile convingeri, de propriile frici).

Tot ce iese din peniţele, din gurile noastre, din laptopuri, este rezultatul unei lupte puse doar în slujba dumneavoastră: celor care ne huliți, deopotrivă celor care ne apreciați. Pentru că, deși știm că îngrădirea dumneavoastră e greu de suportat, noi o resimțim și mai dureros.

Pentru un jurnalist, îngrădirea libertății de mișcare sau de exprimare e frustrantă. Nu vă grăbiți să ne puneți la zid, suntem și așa cu mâinile aproape legate din cauza multor restricții cărora trebuie, că vrem, că nu vrem, să ne supunem.

Aveți încredere că facem tot ce se poate pentru ca dumneavoastră să fiți informați corect și la timp. Iar dacă, uneori, răbufnim și noi, iertați, că oameni suntem.

Să ne revedem cu bine, dragi prieteni, noi suntem aici, oricând, pentru dumneavoastră”.

Nota redacţiei – Autorul acestui articol, Sebastian Oancea (foto sus), este redactor-şef al publicaţiei Vrancea24.ro şi editor ştiri la Realitatea de Vrancea.

Articol preluat graţie reţelei presshub.ro, din care şi Vrancea24.ro, şi site-ul nostru, fac parte.

1 COMENTARIU

  1. Va intelegem perfect! Tot respectul pentru un jurnalism CORECT si nu ISTERIC, Ceea ce simtiti Dvs., jurnalistii, simtim si noi cei care am trait in dictatura si ne-am intors la ea. Nu putem accepta schimbarea realitatii din dictatura-in libertate mascata – si iar dictatura. Este foarte greu, mail ales cand vedem cu toii ca adevarul este altul. Unde este „pandemia”? In Suedia, Finlanda, oamenii se plimba liberi si lasa viata sa curga. Scolile si gradinitele sunt deschise. Nimeni nu desparte familii in numele „binelui-comun”. Nimeni nu izoleaza inutil tara, ceea ce va duce la FALIMENTUL ECONOMIC AL TARII – si asa eram in cadere libera, acum asat va genera si ANARHIE. La noi sunt cateva decese, care NU sunt din cauza „virusului” sau foarte putine dintre ele si nici acolo nu se stiu conditiile. Oamenii sunt „bombardati” zilnic la tv cu stiri isterice si pandemice, iar armata a iesit pe strazi pe tancuri impotriva unor batranei cu sacose la piata! Cine „verifica” adevarul si il poate transmite? Dvs. JURNALISTII! CEI ADEVARATI, IN SLUJBA OAMENILOR NU A ALTOR INTERESE ! De aceea se asteapta de la Dvs. jurnalism corect, adevarat, fara minciuni statistice menite sa panicheze lumea si asa impovarata de dari care curg si nu au de unde sa le plateasca!

    Mulţumim pentru cuvintele dv frumoase la adresa breslei. Nu avem prea des parte de aşa ceva. Transmitem mesajul dv şi colegului Sebastian Oancea, autorul articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here