Opinie: un Guvern PNL-USRPLUS-UDMR, din ce în ce mai improbabil. Ne îndreptăm spre anticipate?

Date:

Share post:

Din seara zilei de 6 decembrie încoace, de când s-au cam ştiut, în linii mari, rezultatele alegerilor parlamentare, a devenit clar că doar o coaliţie de partide ar putea da un Guvern viabil, susţinut de o majoritate în Legislativ.

Şi tot de atunci, partidele favorite să formeze această coaliţie, în speţă PNL, USR-PLUS şi UDMR plus minorităţi, nu încetează a-şi da la reciproc la gioale cu o osârdie demnă de cauze mai bune.

Zece zile nu le-au fost de ajuns pentru a-şi împărţi funcţiile cele mai importante în stat. Fiecare pune condiţii pe care ceilalţi le resping cu vehemenţă, fiecare are „proiecte” la care nu renunţă, dar pe care ceilalţi nu şi le asumă defel şi tot aşa.

A devenit sceptic până şi colegul Laurenţiu Ciocăzanu (foto), de la Lumea Liberă, altminteri in jurnalist cu vederi clar de dreapta. Nici el nu mai speră mare lucru.

„Credeți că mai e o idee bună un Guvern PNL-USRPLUS-UDMR? Eu, nu, din păcate. Nu s-au înțeles, nu se înțeleg, nu se vor înțelege. Iar țării îi ajung atâtea războaie din care poporul iese mereu pe minus.

Care e soluția? Nu știu. Dar guvernarea în formula visată de noi nu va funcționa, la cum arată lucrurile acum. Cine e de vină chiar nu mai contează.

Aici nu ne întrece nimeni să ne arătăm cu degetul unii pe alții și să ne batem cu pumnii în piept că suntem noi mai buni decât ei. Și la ce ajută? La nimic”, a conchis dl Ciocăzanu.

Deşi până acum, în spaţiul public nu a fost adusă în discuţie această ipoteză, ea începe să se contureze din ce în ce mai pregnant: alegeri anticipate.

Ar mai fi, bineînţeles, varianta unui cabinet minoritar, însă, la câtă vehemenţă negativistă bântuie pe la vârful politicii româneşti, e puţin probabil ca ea să se materializeze.

Şi ar mai fi o variantă, cea a minţii românului de pe urmă. Dar parcă, atunci când vine vorba de domnii Orban, Barna, Ciolacu, Kelemen etc, nu-ţi prea vine să-i bănuieşti de aşa ceva.

Vizite0

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Alege setul potrivit de anvelope 195 55 R16 în funcţie de sezon

Anvelopa marcată cu dimensiunile 195 55 R16  este una...

Cauza tragediei de ieri de la Drăganu: o depăşire care n-ar fi trebuit făcută

Tragedia rutieră de ieri, de la Drăganu, despre care...

Capitala magiunului românesc se modernizează cu bani europeni

Orașul Topoloveni, din judeţul Argeş, până recent un târg...

OZN, secretele militare și chestiuni care nu mai sunt pentru nimeni un secret

În cartea sa ”Am vânat OZN-uri și extratereștrii”,  gen....

Cum au devenit urşii scuza pentru incompetenţa autorităţilor pe autostrada A1

Cei aproape 10 ani de când Ministerul Transporturilor şi...