„Anul care tocmai se va încheia poate fi catalogat oricum, numai un an bun nu. Și, totuși, din multe puncte de vedere 2020 este un an reușit. Am învățat cât de fragilă și perisabilă este existența noastră, ne-am adaptat la digitalizare, am învățat să ne prețuim medicii și am reușit să controlăm pandemia”, conchide editorialistul Vasilică Ichim (foto), de la ziarul bihorean Crişana.

„Obligarea copiilor să învețe și a profesorilor să predea de acasă ne-a făcut să înțelegem cât de importantă este digitalizarea. Cât de multe resurse sunt pe platformele online, cât de ușor putem să le utilizăm pentru a ne face mai bine înțeleși.

În ciuda faptului că au fost nevoiți să împartă lecțiile cu copiii, părinții au avut posibilitatea să îi cunoască mai bine să îi înțeleagă, să le descopere minusurile și dificultățile.

Au învățat să prețuiască profesorii serioși, să vadă că munca lor nu este chiar floare la ureche așa cum își imaginau înainte. Cei care spun că în acest an nu s-a făcut școală nu au copii sau nu sunt profesori.

Pandemia ne-a ajutat să ne redescoperim medicii. Să depășim ideile preconcepute cum că toți cei buni au plecat în Occident, atrași de salarii mai mari și logistică mai bună.

Am putut vedea că cei care au rămas aici nu sunt mai proști sau mai slabi, ci sunt doar profesioniști care au optat altfel în carieră. Ambiția, stoicismul, zbaterea lor în spitale prost echipate, în costume în care le băltește transpirația, doar pentru a-i ajuta pe cei suferinzi, nu are cum să nu te miște”, mai scrie gazetarul din Oradea.

Citiţi în întregime articolul său accesând link-ul de mai jos:

https://www.crisana.ro/stiri/controverse-14/a-fost-2020-un-an-atat-de-rau-179060.html

sursa foto: Facebook/Vasilică Ichim

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here