„La finele săptămânii trecute, în cadrul Laboratorului de Angiografie al Spitalului Județean de Urgență Pitești, fost efectuată o procedură de angioplastie cu balon și stent a arterei carotide interne, la un pacient cu infarct miocardic în antecedente”, a informat biroul de presă al Consiliului Judeţean Argeş.

„Pacientul, cu domiciliul în București, s-a adresat domnului dr. Felix Sârboiu, medic primar chirurgie vasculară. Întrucât riscul anestezic și operator a fost apreciat ca fiind mai mare decât riscul procedurii intervenționale, s-a decis ca pacientul să fie operat minim invaziv.

Intervenția a fost efectuată de domnul dr. Victor Pănuș, medic specialist Radiologie-Imagistică Medicală, cu competență în Radiologie Intervențională și Computer Tomografie”, se mai arată în informarea de presă citată.

Dr. Victor Pănuş (foto) e unul dintre medicii tineri, cooptaţi curând în echipa medicală a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti.

Operaţia, o premieră pentru Spitalul Judeţean din Piteşti, a decurs cu succes.

În ţară, astfel de operaţii se realizează în mod curent doar în centrele universitare medicale (Bucureşti, Cluj-Napoca, Târgu-Mureş, Timişoara şi Iaşi).

sursa foto: CJ Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here